Alex Livesey / Stringer / Getty
TERIMOV VELIKI ADUT

KLJUČNI IGRAČ TURSKE ZA SN 'Ovaj San Marino vam nije trebao, imali ste jednu bolju ideju...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. lipanj 2016. 00:04

Razgovarajući s turskim kolegama, ali i nekim nogometnim stručnjacima o Ardi Turanu, najpoznatijem turskom nogometašu, naišli smo na vrlo sličnu rečenicu:

- Arda je bitan, ali Calhanoglu bi mogao biti ključ!

Važna je pobjeda

I Tin Jedvaj, suigrač mu iz Leverkusena, upozorio je na Hakanove centaršuteve i prekide, slobodne udarce... Potez koji dobiva utakmicu, da je tako, vidjeli smo i u Sloveniji. Slobodan udarac, Calhanoglu je uzeo loptu, precizno pogodio glavu Buraka Yilmaza, koji je zabio za vodstvo. Pokazalo se i - za pobjedu. Iako nisu briljirali, piše se pobjeda koja nosi dozu samopouzdanja uoči početka Eura i susreta s Hrvatskom.

- Istina, pobijedili smo, to je najvažnije. Trebalo nam je to samopouzdanje uoči početka Eura, iako, nakon dobrog početka neočekivano smo se povukli. No, kažem, važna je pobjeda - govorio je nakon susreta u Ljubljani Calhanoglu turskim novinarima. Ali dobili smo i mi mogućnost porazgovarati, koju minutu pitali smo najviše o Hrvatskoj. Engleski mu nije jak, ipak, uspjeli smo se sporazumjeti.

- Hrvatska je, nedvojbeno, naša najvažnija utakmica na turniru. Ako budemo slavili, otvara nam se put da napravimo nešto veliko. Imamo još šest dana za pripremu da dočekamo Hrvatsku u pobjedničkom stavu.

Naravno, o momčadi Ante Čačića već sad zna puno.

- Svi znamo kakva je Hrvatska, odlična je to momčad, prepuna sjajnih individualaca. Ali vjerujem da imamo način kako ćemo joj se suprotstaviti, jasno, ne mogu vam otkriti tajnu, haha. Puno analiziramo Hrvatsku, jako se dobro pripremamo jer želimo pobjedu u tom susretu. Najjači aduti Hrvatske? Svakako Luka Modrić, on je igrač po mom guštu.

Hrvatska je u zadnjoj provjeri bila mnogo uvjerljivija, slavila je 10:0 protiv San Marina. Je li vas to malo uplašilo?

- Nije nas ni uplašilo ni iznenadilo. San Marino je daleko od ozbiljne razine. Mislim da bi Hrvatska imala više koristi da je odradila jednu pravu, jaku trening-utakmicu. Da, nije lako nikoga tako visoko pobijediti, međutim ne može San Marino biti mjerilo ničega.

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN!

Linker
18. svibanj 2024 19:03