Matija Djanjesic/CROPIX
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
HRVATSKI SPEKTAKL

Klub i policija ne mogu zabraniti navijačima okupljanje iznad sjevera?!

U nedjelju je na rasporedu veliko polufinale Hrvatskog kupa između Rijeke i Osijeka (20.00)
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 28. svibanj 2020. 15:14

Hoće li Rijeka protiv Osijeka ipak imati kakvu takvu podršku navijača? Tribine će, naravno, biti prazne, ali dvije trening-utakmice protiv Intera i Istre 1961 pokazale su da i tome ima rješenja. Na svakoj od dvije utakmice otprilike stotinjak navijača okupilo se na brdašcu iznad sjeverne tribine, na rubu šumarka s kojeg se, ovisno o poziciji, pruža bolji ili lošiji pogled na travnjak...


Iz ćakula navijača za vrijeme te dvije utakmice lako je bilo otkriti planove da se protiv Osijeka planira još bolji “posjet”, a klub i policija, kako smo čuli od nekih upućenih ljudi, ne mogu zabraniti navijačima okupljanje budući da se radi o privatnom vlasništvu izvan granica trening-kampa, odnosno da nije riječ o javnom okupljanju.


Treba vidjeti kako će se nadležne službe postaviti po pitanju poštivanja epidemioloških mjera, ali budući da su u noćnim satima prošlog vikenda kafići po gradu već bili dupkom puni a da nitko nije intervenirao, za očekivati je da se ni ovdje neće raditi nepotrebni problemi. Naravno, osim ako situacija to ne bude zahtijevala, odnosno ako netko kakvim nedoličnim ponašanjem ne bude iskakao iz okvira (čitaj: bacao predmete u okvir stadiona). (msu)

Linker
02. svibanj 2024 02:16