Niksa Stipanicev / CROPIX
SURADNJA SN-A I PODRAVKE

KNJIGA O POVIJESNOM USPJEHU VATRENIH OD SADA I NA RUSKOM JEZIKU Zlatko Dalić i legende Vatrenih predstavljaju 'Rusiju naših snova' u Moskvi

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 13. lipanj 2019. 15:37

Točno na godišnjicu otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, 14. lipnja, Zlatko Dalić imat će sutra u Moskvi promociju svoje knjige „Rusija naših snova“.

U suradnji Sportskih novosti i Podravke knjiga je prevedena na ruski jezik s posebnim dodacima za rusko tržište – posebne predgovore napisali su izbornik Rusije Stanislav Čerčesov, zatim bivši Vatreni i član Dalićeva stožera Ivica Olić, koji je ostavio veliki trag u moskovskom CSKA-u i odlikovan je najvišim ordenom za strance u Rusiji; vatreni senator Vedran Ćorluka koji je u Rusiji izgradio uspješnu karijeru u moskovskom Lokomotivu, a nakon SP-a se oprostio od kockastog dresa, te bivši vratar Vatrenih Stipe Pletikosa koji je osvajao trofeje u ruskim klubovima, a na Mundijalu je bio komentator HTV-a.

Posebno poglavlje posvećeno je bogatim vezama hrvatskog i ruskog nogometa, s puno naših igrača i trenera koji su nastupali ili još igraju u ruskim klubovima poput Siniše Križanca, Slavena Bilića, Nikole Vlašića, Kristijana Bistrovića itd... Tekstove za rusko izdanje, kao i za izvornu Dalićevu knjigu, napisao je novinar SN Dražen Antolić (izabran i za sportskog novinara godine u Hrvatskoj 2018.).

Dubrovnik, 020419.
Hotel Rixos Libertas
Promocija knjige Rusija nasih snova Zlatka Dalica.
Na fotografiji: knjiga
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Tonci Plazibat / CROPIX

Uz izbornika Dalića na promociji će biti Ivica Olić i Stipe Pletikosa, predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar, glavni urednik SN Mario Zorko, te urednik Zabivake na HTV-u Marko Šapit, a u zabavnom dijelu programa nastupit će Petar Grašo. Promocija će se održati u moskovskom Kulturnom centru u organizaciji Hrvatskog veleposlanstva i Podravke, u sklopu događanja Hrvati u Rusiji obilježit će i naš Dan državnosti, a najavljeni su i brojni intervjui Zlatka Dalića za vodeće ruske medije.

Zahvaljujući Podravci i SN, rusko izdanje knjige godine u Hrvatskoj, Dalićeve „Rusije naših snova“ veliki je doprinos prijateljskoj suradnji i svojevrsna zahvala za ljeto koje se u obje zemlje nikad neće zaboraviti – u Rusiji po uzorno organiziranom 'Šampionatu mira' koji ju je prikazao u najljepšem svjetlu, a domaća reprezentacija predvođena Čerčesovom postigla je sjajan uspjehom plasmanom u četvrtfinale u kojem su ih zaustavili Vatreni i otišli do finala i učinili Hrvatsku „najsretnijom zemljom na svijetu“, kako je Zlatko Dalić dao i podnaslov svojoj knjizi.

Od izdavanje knjige, u prosincu 2018. godine, pa sada do Moskve, Zlatko Dalić imao je promocije u Zagrebu, Splitu, Šibeniku, Vinkovcima, Rijeci, Varaždinu, Livnu, Trilju, Dubrovniku, Mostaru, Vukovaru, Novom Travniku, Puli... a trenutačno je na čekanju barem još petnaestak gradova i mjesta u Hrvatskoj i BiH, uz brojne ponude iz dijaspore.

Linker
16. svibanj 2024 15:48