Paun Paunović/Cropix
TALENTIRANI VEZNJAK

'Koliko košta onaj s brojem 99?': Nezaustavljivi Anas na pripremama izgleda - moćno!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. srpanj 2011. 17:57

Zašto je Balakov ovoga ljeta došao u Hajduk? Odgovor je vrlo jasan, doveden je da bi primarno promijenio krvnu sliku momčadi, da bi stvorio novi, bolji Hajduk. Kako dovođenjem novih igrača, tako i podizanjem samopouzdanja i kvalitete kompletne momčadi. Međutim, puno je lakše reći nego ostvariti zamišljeno. Nakon nepunih mjesec dana priprema, Balakov ima novu obranu, pojačanja u napadu, i gotovo isti vezni red za novu sezonu. Ipak, bitno se promijenio Hajduk, uvjerit će se u to svi oni koji Bijele budu uskoro gledali na povratku u Hrvatsku.

Balakov je stvorio “legiju stranaca”, Hajduk Internazionale, u kojem se njegova riječ bez pogovora sluša. Čvrsta disciplina i odlična tjelesna priprema temelji su rada Krasimira Balakova. A onda dolazi nadogradnja u kojoj trener mora navijačima ponuditi ono što žele. Veliki Hajduk koji će znati igrom samljeti protivnike. Furioznu momčad gladnu pobjeda i pogodaka. Baš tako, po tom receptu, Bijeli su izgledali u startu dvoboja s austrijskim trećeligašem Feldkirchenom.

- Ili su Austrijanci puno loši, ili zaista Hajduk ide tako moćno i snažno – govorio nam je jedan od navijača pristiglih na utakmicu iz obližnjih austrijskih mjesta.

Da, Hajduk je izgledao kao “pušten s lanca”. Grizli su Bijeli kao da je utakmica za bodove. Dominirao je Anas Sharbini. Igrač kao u najboljim danima kada smo ga gledali u dresu Rijeke. I redovito pritom govorili “da je dovesti Anasa u Split”. Neuhvatljiv u prolazu po lijevoj strani, preciznog udarca koji vratarima bježi kroz ruke. Puno može Anas i nastavi li ovako raditi vidjet ćemo zbog čega je prije dvije godine plaćen dva milijuna eura odštete Rijeci.

- Koliko košta onaj s brojem 99? Bit će da vrijedi pet milijuna? - upitao nas je navijač lokalnog Feldkirchena. - Odavno nisam vidio takvog igrača.

Nismo ni mi skoro godinu dana vidjeli Anasa tako raspoloženog. Od prošlog ljeta kada je s lakoćom lomio zaprešićki Inter i pulsku Istru. Može li nam ovoga ljeta ponuditi nešto više i slomiti jače protivnike? Na to pitanje samo Anas ima odgovor.

Ostatak teksta pročitajte u tiskanom izdanju!

Linker
23. rujan 2024 20:10