Screenshot: HNTV
NAJBOLJA UTAKMICA SEZONE

KOMENTAR Dinamo je ipak imao sreće! A kad je Andrijašević zabio, palo mi je napamet - kako je moguće da su u Hajduku pustili takvog igrača?

Bila je to najbolja utakmica sezone, derbi koji je opravdao očekivanja, iako sam očekivao energičniji Dinamo. PIŠE: STANKO POKLEPOVIĆ
Piše: Stanko PoklepovićObjavljeno: 09. travanj 2017. 10:16

Kad je Franko Andrijašević postigao gol, izgledalo mi je da se Dinamo slomio, da su utakmica, pa i prvenstvo, odlučeni. Odmah u sljedećem trenutku, rekao sam sebi kako to još nije gotovo, kako je vodstvo Rijeke zaista potpuno zasluženo, ali da bez drugog gola nema sigurnosti. Na kraju su “modri” izjednačili, fantastičan gol Soudanija, pokazalo se da se utrka nastavlja.

Sveukupno, derbi je u svakom pogledu zaista dojmljiv, rekao bih da je to bila možda i najbolja utakmica sezone (moguće da je kvalitetnija bila samo ona Rijeke i Slaven Belupa 3-2). Rijeka je bila bliža pobjedi, posebno po igri u prvom poluvremenu. Manjkali su golovi... I u drugom dijelu domaći su bili bolji, sveukupno nadmoćniji trkački, pa i sprinterski. U biti, Kekova momčad je vrlo dobro kontrolirala igru, ali je Rijeka u finišu nekako počela posustajati.

Prema mojem mišljenju, taj smanjeni intenzitet dogodio se kao rezultat potrošenosti energije do vodećeg gola, a ne zbog pritiska Dinama. “Modri” su došli do izjednačenja zahvaljujući maestralnoj izvedbi Soudanija, a ne na račun neke silovitosti gostiju, premda sam očekivao da će Dinamo nakon 0-1 krenuti energičnije, jače, pravom jurnjavom.

Vertikalna proigravanja Rijeke, iako su najčešće ostala na pokušajima, znatno su mi draža od igranja u širinu. I stvorili su domaći nekoliko prilika, možda i ne toliko pravih, koliko akcija koje su obećavale. Dinamo je ipak imao sreće. A kad je Andrijašević postigao vodeći gol, nisam mogao odoljeti da se ne zapitam kako su njega mogli tako olako pustiti oni koji su vodili Hajduk.

Rijeka je ostavila ipak bolji utisak, baš momčadski, djelovali su snažnije. No, pokazalo se što znači jedan vrhunski igrač kao što je Soudani. Ipak, četiri boda prednosti su ogromna, Riječani imaju sve u svojim rukama.

I za kraj, imponirao mi je fer plej u tako značajnoj utakmici, u kojoj se lomilo pitanje prvaka. Naime, bez obzira na to što je to bila u dosadašnjem tijeku najvažnija utakmica prvenstva, osim u nekoliko trenutaka, nije bilo nasilnih, surovih startova. Rekao bih kako je dobro za naše prvenstvo da se nastavlja iščekivanje hoće li Rijeka s trona svrgnuti Dinamo.

Linker
04. svibanj 2024 19:32