Ronald Gorsic / CROPIX
ANALIZA OKRŠAJA U PLZENU

KOMENTAR STRUČNJAKA 'Dinamo je izgubio utakmicu, ali je također pokazao da je bolja momčad. Na Maksimiru će nadoknaditi zaostatak'

Piše: Mario TokićObjavljeno: 15. veljača 2019. 18:50

PIŠE: MARIO TOKIĆ

Prvo poluvrijeme Dinamo je u svakom pogledu, naročito taktički, nadigrao protivnika. Očigledno je Bjelica dobro skautirao Viktoriju i shvatio da njezina obrana pod pritiskom teško iznosi loptu. Žao mi je što je Dinamo u prvom dijelu prokockao šansu, odnosno da nije zabio koji pogodak više i riješio utakmicu, a možda i pitanje prolaza. Modri su uistinu izgledali odlično u prvom dijelu, Bjelica je odlično uočio da je Petković u odnosu na njihova kapetana superioran. "Parkirao" ga je na njegovu stranu i bez problema je Petković s njim izlazio na kraj, dobro je razigravao momčad i bio je prva figura u Dinamovoj momčadi. Kod pogotka pravo remek-djelo, odlično je "osjetio" Olma i onda je Dani pokazao mirnoću koju posjeduje. Stvarno impresivno!

Onda je došlo drugo poluvrijeme gdje su domaćini počeli lakše izlaziti van, što je i logično jer teško je svih 90 minuta igrati presing. Kada se Beauguel smjestio između Stojanovića i Theophilea počeli su problemi. Viktoria je izgledala sve opasnije i onda je došao taj pogodak, bila je loša komunikacija između Dilavera i Theophilea, bili su preširoko, tu je potonji morao bolje stajati.

Zagreb, 191117.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 16. kola Hrvatski telekom Prva HNL,
GNK Dinamo - NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Mario Tokic.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Mario Tokić

Centaršut ja bio savršen i tu se više ništa nije moglo, uglavnom morala je biti bolja komunikacija. Kada smo kod njih dvojice, vidi se da im malo fali ritam utakmica, ozljede su ostavile traga, ali uvjeren sam da će uskoro biti na staroj razini.

Zatim je Viktoria malo "osjetila" krv, kod drugog pogotka je isto obrana zaspala, ne smije se dopustiti da prvi igrač tako prenese loptu na drugu vratnicu.

Dinamo je izgubio utakmicu, ali je također pokazao da je bolja momčad. Vjerujem kako će u uzvratnom srazu nošen punim Maksimirom nadoknaditi ovaj zaostatak.

Viktoria je prava radnička momčad, kod nje nema individualaca kao što su Petković, Olmo, da ne nabrajamo dalje i upravo zato bi Dinamo trebao proći dalje. Treba odigrati pametno, mirno i ne smije ih se slučajno podcijeniti i očekivati da će se u prvih 20 minuta sve riješiti. Modri još uvijek nisu natjecateljski na top razini, barem ne kao što su bili na jesen, ali bez obzira na tu činjenicu, još su bolji od Viktorije.

Linker
18. travanj 2024 23:12