Slavlje igrača Bayera

 GIORGI ARJEVANIDZE Afp
EUROPSKI KUPOVI

Bayer se spasio u nadoknadi, neugodno iznenađenje za Grke, Liverpool spakirao ‘petardu‘

Apotekari su za dlaku izbjegli poraz od Karabaha, a Stanišić je u igru ušao u 80. minuti
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. ožujak 2024. 21:07

Xabi Alonso i njegov Bayer za dlaku su izbjegli prvi poraz u aktualnoj sezoni. Gostovanje kod Karabaha u Bakuu u osmini finala Europske lige završilo je 2:2, a Apotekari su se spasili u sudačkoj nadoknadi. Poveli su domaći do odmora s 2:0, Yassine Benzia (26.) i Juninho (45.+2) zabili su za Karabah.

Alonso je u nastavku uveo Frimponga, Xhaku i Floriana Wirtza koji je smanjio rezultat u 70. minuti. U 80. minuti u igru su ušli i Josip Stanišić, te Patrik Schick, a upravo je češki napadač u drugoj minuti dodanog vremena postavio konačni rezultat.

Liverpool je u Pragu sve riješio već u prvoj utakmici razbivši Spartu s 5:1. Poveli su Redsi u 6. minuti iz kaznenog udarca, strijelac je bio Mac Allister. Potom je u 25. minuti Darwin Nunez povisio vodstvo na 2:0 postigavši 1000. pogodak otkako je Jürgen Klopp na klupi, a da bi na odmor gosti otišli s tri pogotka prednosti, u trećoj minuti nadoknade opet je poentirao Nunez. Mladi branič Bradley zabio je autogol u prvoj minuti nastavka, no u 53. Liverpool opet poentira, ovaj put strijelac je bio Diaz, dok je Elliott upisao i drugu asistenciju. ‘Petarda‘ je na Epet Areni pukla u četvrtoj minuti nadoknade kad je za goste zabio Dominik Szoboszlai.

image

Igrači Liverpoola slave gol Nuneza

MICHAL CIZEK Afp

Iako je Roberto de Zerbi nesumnjivo dobar trener, njegovom Brightonu u posljednje vrijeme baš i ne cvatu ruže. Gostovanje u Rimu dočekao je s četiri poraza u posljednjih sedam nastupa, a Roma se pobrinula za novi posrtaj Galebova, koji je ispao prilično neugodan (4:0).

Momčad koju odnedavno umjesto Josea Mourinha vodi Daniele de Rossi do prednosti je došla u 13. minuti preko Paula Dybale, da bi u 43. minuti drugi gol za Vučicu zabio Romelu Lukaku. Priča tu nije bila gotova, jer je Roma stigla i do trećeg pogotka čiji je autor bio Gianluca Mancini u 64. minuti. Golijada na Olimpicu nastavljena je samo četiri minute kasnije, kad je Jasona Steelea svladao i Bryan Cristante.

U Konferencijskoj ligi Ajax je u Amsterdamu ugostio Aston Villu, a susret je završen bez pogodaka. Gosti su završnicu odradili bez stopera Konse, koji je u 83. minuti zaradio drugi žuti karton, a tri minute kasnije pocrvenio je i Ajaxov Tristan Gooijer. U domaćim redovima punu minutažu imao je hrvatski reprezentativni branič Borna Sosa, dok Josip Šutalo nije konkurirao za nastup zbog crvenog kartona. Jakov Medić ostao je na klupi Kopljanika.

image

Brobbey (Ajax) i Lenglet (Aston Villa)

OLAF KRAAK Afp

Lille se prošetao Grazom (3:0) i riješio pitanje prolaska u četvrtfinale protiv Sturma u prvom ogledu osmine finala. Prva dva pogotka postigao je odlični napadač francuske momčadi Jonathan David u 28. i 51. minuti, a konačnih 0:3 postavio je Edon Zhegrova u 71. Neugodno iznenađenje svojim je navijačima priredio Olympiacos, koji je u Pireju doživio visok poraz protiv Maccabija iz Tel-Aviva (1:4). Eran Zahavi (4, 30), Ido Shahar (9) i Dor Peretz (74) bili su strijelci za izraelskog predstavnika, a Ayoub El Kaabi za domaćina.

Molde je stekao minimalnu prednost protiv Club Bruggea, završilo je 2:1. Domaćin je poveo golom Halldora Stenevika u 43. minuti, Belgijcima je izjednačenje s bijele točke osigurao Maxim De Cuyper u 84. minuti, a u drugoj minuti sudačkog dodatka Fredrik Gulbrandsen postiže drugi pogodak za Norvežane.

Linker
03. svibanj 2024 16:39