DAMIR KRAJAC Cropix
KANDIDATI ZA NASLOV

Bivši Lokos u Grčkoj: ‘PAOK ima jednu veliku vrlinu, ali Dinamu dajem blagu prednost‘

"PAOK je vrlo dobra momčad, zasluženo je na vrhu ljestvice", kaže Ivan Milićević
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 06. ožujak 2024. 11:25

Donedavni lijevi branič Lokomotive, Ivan Milićević (25), u zimskom je prijelaznom roku napustio Kajzericu i otišao je u Grčku. Potpisao je za Kifissiju, prvoligaški klub iz Atene, koji je nakon prvoga dijela prvenstva (26 kola) završio na 11. mjestu (od 14 klubova) i u dolazećem doigravanju borit će se za ostanak u ligi. Milićević se dobro snašao u novom klubu, odigrao je devet utakmica, jednom je bio strijelac...

- Odlično se osjećam, primljen sam u klubu izvanredno, dočekali su me ovdje Luka Capan i Dario Čanađija i olakšali su mi prve dane. A sve se dogodilo iznenada, nekoliko dana prije transfera sam se oženio i mnogi su prijatelji pomislili da supruga i ja idemo u Atenu na medeni mjesec, nisu imali pojma da sam potpisao za Kifissiju. Morao sam, eto, brzo odlučiti, praktički preko noći i zasad je sve izvrsno - rekao nam je Milićević.

image
RONALD GORSIC Cropix

Možete li ocijeniti nogomet u Grčkoj, kakva je liga, može li se povući usporednica s HNL-om?

- Liga je kvalitetna i jaka, ovdje se igra agresivnije nego kod nas, igrači su malo prgaviji. Tereni su slični, veći i bogatiji klubovi imaju bolje travnjake, baš kao i kod nas. Izdvajaju se četiri kluba, PAOK, AEK, Panathinaikos i Olympiacos, nakon prvoga dijela prvenstva ta je četvorka smještena u samo četiri boda i bit će iznimno zanimljivo doigravanje. A nas čeka borba za prvoligaški status, dva kluba ispadaju iz te lige za ostanak, nadam se da ćemo dobro odigrati još tih 14 utakmica i ostati prvoligaši.

U ovih devet utakmica niste igrali protiv PAOK-a, Dinamova suparnika u osmini finala Konferencijske lige. Jeste li gledali utakmice solunskoga kluba na malom ekranu?

- Naravno, sve pratim i gledam. PAOK je vrlo dobra momčad, zasluženo je na vrhu ljestvice i ozbiljan je kandidat za naslov. Napadački je PAOK jak, igra visoki presing, tjera suparnika na pogrešku i onda munjevito dolazi u situacije za pogodak. Ta je agresivnost zapravo i najveća PAOK-ova vrlina.

Jeste li uočili slabe točke PAOK-a?

- Nekako mi se čini da su pomalo "tanki" na obrambenim bokovima, a i ubacivanje između linija stvara im probleme i unosi nered u obranu.

Koga biste izdvojili kao najbolje pojedince PAOK-a?

- Napadački trio Živković – Taison – Brandon Thomas udarna je igla momčadi! Oni rade razliku na terenu, a svakako im treba dodati i našeg vratara Dominika Kotarskog, stvarno odlično brani.

image
JAKOV PRKIC Cropix

Je li PAOK bolji doma ili u gostima?

- U prvenstvenim je utakmicama u Solunu osvojio 32 boda, a u gostima 28, po 13 utakmica odigrao je i doma i vani. Dakle, gotovo su jednako dobri i kao domaćini i kao gosti, iako im je svakako ljepše igrati pred vlastitim, bučnim i vatrenim navijačima. Dinamo bi u Zagrebu trebao ostvariti dobar rezultat, treba mu rezultatska prednost uoči teškoga uzvrata na Toumbi.

Tko je favorit?

- Čini mi se da su šanse podjednake i bit će to vrlo zanimljive utakmice. Dao bih malu prednost Dinamu, ipak je to naš klub, uvijek sam za hrvatske klubove kad igraju u Europi.

Pratite li Lokomotivu?

- Kako ne! Vesele me odlični rezultati u nastavku prvenstva, razgovaram s nekim bivšim suigračima, baš sam sretan što dečkima tako dobro ide. Nadam se da će dohvatiti plasman u Europu, želim im svu sreću u toj utrci za četvrtim mjestom.

Bore se za Europu, a u zimi su ostali bat važnoga kvarteta igrača – otišli ste Tuci, Živković i vi, ozlijedio se Bubanja...

- Još se jednom potvrdilo kakvu Lokomotivu ima izvrsnu omladinsku školu, pojavili su se neki novi "klinci", dobili su i iskoristili priliku. Trener Silvijo Čabraja odlično je to posložio i uopće se ne osjeća da je momčad zapravo bila oslabljena u zimskom prijelaznom roku. Neka tako nastave, uz njih sam do kraja - kaže Milićević.

Linker
02. svibanj 2024 04:19