Nenad Bjelica

 VLADO KOS Cropix
PRED EURO-UZVRAT

Bjelica otkrio stanje u momčadi i situaciju s Beljom pa komentirao glasinu: ‘Nikad čuo za tog igrača!‘

‘Ne zanima me ima li nezadovoljnih. Imamo 30 igrača pod ugovorom, svi imaju jedan te isti zadatak.‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. srpanj 2022. 12:18

Osijek će u četvrtak braniti prednost od 2:1 protiv kazahstanskog Kizilžara u 2. pretkolu Konferencijske lige. Nakon pobjede na istoku Europe prije sedam dana, isto se očekuje i pred domaćim navijačima u susretu što će početi od 20.30 sati. Dan uoči dvoboja pred novinare su izašli trener Nenad Bjelica i vezist Petar Brlek.

- Nakon ove nedjeljne utakmice odradili smo dva, danas popodne i treći trening. Svi igrači osim Leovca su nam na dispoziciji? Beljo? Još ćemo vidjeti hoće li moći. Topčagić je isto u laganim problemima, svi su ostali spremni pomoći na utakmici - rekao je Bjelica u uvodu druženja s novinarima.

Kako stvari stoje nakon Lokomotive?

- Imamo 30 igrača, svi oni imaju profesionalne ugovore s klubom. Imaju zadatak trenirati i staviti se u službu momčadi i staviti ego po strani, biti tu kada ih trener treba. Na treneru je da odlučuje tko će pomoči momčadi. Mene uopće ne zanima ima li nezadovoljnih. Neki su igrači video-analizom dobili gdje su griješili. Nije to bla-bla, nego konkretno i argumentirano gdje su griješili. Vidjet ćemo hoće li nam to nešto donijeti. Rekli smo i nakon Gorice da ćemo igračima nametnuti barem borbu, angažiranost i bio sam razočaran. Imali smo dobru podršku navijača u prve dvije utakmice. Samo oni koji budu davali maksimum bit će u momčadi, teren je mjerilo svega.

Topčagić, dakle, ima problem...

- Ne znamo je li sto posto spreman ili ne. Ako nije, mogao bi biti na klupi i i eventualno pomoći. Razmišljamo o obje opcije. Sastav? Rekao sam, Topčagić ima problem, vidjet ćemo. Leovac neće moći, aduktor je u pitanju, najvjerojatnije će igrati Jurčević. Ostalo je moguće da će igrati ista postava kao i u Kazahstanu.

Stanje s Leovcem?

- Dva-tri tjedna ga još najvjerojatnije neće biti. Prošlo je šest dana od ozljede. Magnet je pokazao puno krvi oko ozljede tako da nismo mogli točno ustanoviti kakva je težina, ali on vjeruje da bi za dva do tri tjedna mogao biti spreman. Lijevi bekovi su problem, Cvijanović i Leovac su ozlijeđeni, ali tu su Jurčević i Čeberko, može to odigrati i Mato Miloš. No, Jurčević je odigrao dobre dvije utakmice, i sad protiv Lokomotive bio je jedan od zapaženih igrača.

Još uvijek ništa u dvomeču nije gotovo, prolaz protiv Kizilžara treba potvrditi?

- Treba biti oprezan, moramo biti na najvišoj mogućoj razini. Uvjeren sam da ćemo pokazati karakter i pred našim navijačima proći dalje. Prva utakmica pokazala je da su oni tvrda ekipa, dobra u prekidima, puno ubacuju, ali mislim da smo kvalitetniji. To smo pokazali u prvoj utakmici, sigurno ćemo to potvrditi i sada - rekao je Petar Brlek, jedna od važnih karika Bijelo-plavih u veznom redu.

Trener se osvrnuo na formu svojih igrača:

- Na početku smo sezone, imali smo naporne pripreme. I tada smo pobjeđivali, ali nismo bili briljantni. Još naši ofenzivci nisu došli do prave svježine i forme. Braničima je to lakše podnijeti, dok napadači koji ovise od igre i driblinga, kretanja, nemaju još tu svježinu. Sad smo probali igrati u rombu s dva napadača i Kleinhislerom iza njih. Nismo imali kontrolu i loptu u nogama čak ni kada smo vodili, ali igrači će doći do prave forme - dodao je trener Osijeka.

Za kraj - pričalo se o nigerijskom pojačanju, Sundayju Adetunjiju iz makedonskog Škupija, s kojim je Dinamo igrao u kvalifikacijama Lige prvaka.

- Nikad čuo za njega! Zašto nismo dovodili igrače? Dovest ćemo nekoga ako prodamo. Imamo puno igrača, nekih smo se i riješili. Nekima smo raskinuli ugovor, neke poslali na posudbe, neke transferirali... Ja sam zadovoljan sa svojom momčadi, a rekao sam - naš cilj je biti među prva četiri i izboriti Europu. Sad smo fokusirani na ovu utakmicu. Kvalitetni smo, ovi igrači mogu sigurno ponoviti prošlu sezonu, s nadom da ćemo u Europi biti puno kvalitetniji.

Linker
25. travanj 2024 06:24