Ni Matej Vydra neće igrati u Plzeňu

 RONALD GORŠIĆ/Cropix
REPORT IZ PLZEŇA

Česi doživjeli udarac uoči Dinama, trener na velikim mukama: ‘To je veliki problem za nas‘

"Sada se naš manevarski prostor suzio", rekao je trener Miroslav Koubek
Piše: Andro Polić iz PlzeňaObjavljeno: 08. studeni 2023. 19:12

‘Big problem for us (veliki problem za nas)‘. Upozorava nas na to češki novinar u konferencijskoj dvorani na Doosan Areni u Plzeňu, upirući prstom na ekranu u jedno ime, 20-godišnjeg napadača, Rafiua Durosinmija.

Nigerijski topnik, koji je na otvaranju sezone za češki klub potpisao devet pogodaka, ozlijedio se netom prije utakmice u Zagrebu. I to u sudaru s vratarom svoje momčadi, Mariánom Tvrdoňom, zaradivši ozljedu koljena, zbog koje ga čeka višemjesečni oporavak, a posljednjih su se dana pojavile glasine kako je na radaru frankfurtskog Eintrachta (spominje se iznos od oko deset milijuna eura). No za trenera Miroslava Koubeka glavoboljama tu nije bio kraj. U nedjeljnom okršaju protiv Slavije, ostao je i bez Mateja Vydre, koji se ozlijedio u završnici susreta.

- Ozljeda Vydre veliki je problem za nas. Imali smo četiri napadača i to nam je omogućilo više kombinacija u napadu. Sada se naš manevarski prostor suzio - rekao je trener.

image

Dinamo je održao prvi trening uoči utakmice

RONALD GORŠIĆ/Cropix

Izostanak bitnih napadača u redovima Viktorije, svojevrsni je ekvivalent problemima u domu Modrih, koji će i u novom ogledu s Česima biti bez „plavog devet“, Brune Petkovića. No dok nas je kolega iz Češke ispitivao o potencijalnom sastavu maksimirskog kluba za četvrtak, u oko nam je upalo i još jedno ime na njegovom ekranu, u rubrici „nedostaju“. Luděk Pernica, igrač kojega se u Dinamu dobro sjećaju. Upravo iz prošlog susreta u Plzeňu.

Stoper Viktorije te je večeri, u veljači 2019., s dva pogotka režirao preokret protiv hrvatskog prvaka. No, 33-godišnjak je posljednju utakmicu odigrao još u travnju, nakon čega je uslijedila teška ozljeda koljena.

Iako je 72-godišnji češki strateg svjestan i problema u domu hrvatskog prvaka, s obzirom na izostanak najboljeg igrača, i dalje upozorava na veliki oprez uoči dolaska Dinama.

- Bio sam zadovoljan našom utakmicom u Zagrebu. Pobijedili smo protiv jako teškog protivnika, prevladavaju pozitivne lekcije s tog putovanja. Dinamo ima sjajne, tehnike igračke koji stvaraju odličnu igru, ali znamo da sada ne zabijaju puno, pa bi bilo dobro po nas da tako nastave. Vjerojatno im u tome nedostaje Petković, ali i mi imamo sličnu situaciju, niti nama se to ne sviđa.

Linker
18. svibanj 2024 14:07