Mario Gavranović bio je strijelac protiv Milana

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
LOV NA SENZACIJU

Cijeli grad živi za uspjeh generacije, ali željeni scenarij u ‘eri Mišković‘ još se nije dogodio

Za sve postoji prvi put, pa tako i za prolazak nakon gostujućeg poraza u eri aktualnog vodstva
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 31. kolovoz 2023. 13:15

Susret protiv Lillea sigurno će ući među najveće utakmice odigrane na Rujevici, stadionu HNK Rijeka na koji je momčad s Kvarnera privremeno preselila još 2015. godine domaćom utakmicom protiv Lokomotive. Kada su u pitanju europski dvoboji, zasigurno je najveći riječki rujevički "skalp" bio onaj protiv slavnog Milana kada su Jakov Puljić i Mario Gavranović u sklopu grupne faze Europske lige 2017. godine matirali Gattusovu momčad s 2:0, a svakako se pamte i velike pobjede u novijoj riječkoj povijesti podno stijena Kantride gdje su "padali" veliki klubovi poput Feyenoorda, Standarda iz Liegea ili već spomenutog Stuttgarta koji je sigurno obilježio jedan novi početak Rijeke pod vodstvom Matjaža Keka.

Kada je europska statistika u pitanju Rijeci definitivno ne ide u prilog činjenica da su svega tri puta uspjeli proći dalje nakon što su u prvoj utakmici dvomeča izgubili, kao što je to bio slučaj u Lilleu.

Takvi preokreti u eri predsjednika Miškovića nisu viđeni, posljednji je bio još davne 2009. kada je Rijeka nadoknadila zaostatak iz prve utakmice protiv luksemburškog Differdangea (ukupno prošli s 3:1) dok su se preostala dva preokreta dogodila još u vrijeme bivše države. Prvi je bio na repertoaru 1977. kada su protiv tada čehoslovačkog Lokomotiva iz Košica, nakon poraza od 2:0 na Kantridi slavili s 3:0 u osmini finala tadašnjeg Kupa pobjednika kupova (nakon čega je uslijedio dvoboj protiv Juventusa), a drugi se dogodio 1984. u prvom krugu Kupa UEFA-e kada je minus od 1:0 protiv Valladolida na gostovanju Rijeka pretvorila u visoku 4:1 pobjedu na Kantridi. U drugom kolu Rijeka je "naletjela" na još jednog španjolskog predstavnika, Real iz Madrida i potpuno ga s 2:0 nadigrala na Kantridi...

Za sve postoji prvi put, pa tako i za europski preokret i hvatanje rezultatskog minusa u eri predsjednika Miškovića, ova Rijeka to sigurno može, pitanje je hoće li se sve poklopiti da u tome i - uspije.

Ulaznica nema još od ponedjeljka

Klub je još u ponedjeljak objavio kako je Rujevica za večerašnji europski dvoboj rasprodana, a brojni su oni koji su nažalost ostali bez svoje ulaznice. Pokušava se do "papirića" koji garantira spektakl doći na sve strane, no uglavnom ti pokušaji završavaju bez uspjeha, ispada da bi, koliki je interes u pitanju, Rijeka komotno mogla napuniti i dvostruki kapacitet od gotovo osam i pol tisuća mjesta, koliko ih danas broji Rujevica.

Ulaz na stadion će, shodno tome, biti otvoren već od 18.45 sati, Armada je pozvala da se radi što bolje pripreme koreografije na Sjever dođe barem sat vremena prije početka. Veliki parking u blizini sjevernog kružnog toka, kojeg je Rijeka u dogovoru s vlasnikom Autoklubom Rijeka ponovno osposobila za prihvat vozila, otvara se već u 17 sati, a zatvara se dva sata nakon završetka susreta.

Iz kluba pak pozivaju na fer i korektno navijanje i nezadržavanje na stepenicama i prolazima tribina tijekom utakmice kako bi se izbjegle rigorozne kazne poput zabrana dolaska na utakmice ili zatvaranja tribina, odnosno cijelog stadiona.

Linker
28. travanj 2024 02:08