DAMIR SKOMRLJ Cropix
REAKCIJA RIJEKINOG TRENERA

‘Da smo postigli pogodak u prvom dijelu, imam osjećaj da bismo mi prošli. Mladim dečkima skidam kapu...‘

Dragan Tadić istaknuo je da žali za prvim poluvremenom i poništenim pogotkom Princea Ampema.
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 28. srpanj 2022. 22:03

Nakon što su nogometaši švedskog Djurgardena slavili na Rujevici s 2:1, pobijedili su i na domaćem terenu (2:0). Rijeka se tako u drugom pretkolu Konferencijske lige oprostila od ovosezonskih nastupa u Europi.

Trener Dragan Tadić nije bio previše razočaran nakon konačnog ishoda.

- Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično, sve što smo se dogovorili to smo na terenu i ostvarili, falio je jedino taj pogodak. Postigli smo jedan, ali čujem da je bilo zaleđe. Bili smo dobri u posjedu i u fazi obrane, imali smo jedan mali period gdje smo malo pali krajem prvog dijela, ali nisu nas ništa ni tada posebno ugrozili osim onog jednog udarca iz centaršuta kada je Radetinac pogodio gredu. U nastavak susreta dogovorili smo se ući još jače, ali jednostavno nismo uspjeli u tome. Oni su zabili gol iz prekida, to nas je malo presjeklo, a njima dalo krila. Poslije smo pokušavali, no bilo se jako teško vratiti nakon toga. Pokušavali smo i izmjenama unijeti dodatnu energiju na teren, no nismo uspjeli u svom naumu. Oni su na kraju, nošeni svojom atmosferom, postigli i taj drugi pogodak koji je prelomio susret - kazao je Tadić koji žali za prvim poluvremenom.

image

Detalj s utakmice Djurgardena i Rijeke

HNK RIJEKA

- Da smo postigli pogodak u prvom dijelu, imam osjećaj da bismo mi prošli dalje. Nismo, no generalno mogu biti ponosan na momčad. Dali su sve od sebe, nismo mogli niti očekivati da će ovdje biti lako igrati s obzirom na to da su momčad koja je trenutno u najboljoj formi u Švedskoj. Odlično su igrali i to im moramo priznati. Da smo mi u situaciji da igramo s njima nakon 15. kola i da smo posloženi od početka vjerujem da bi to bila drugačija utakmica - kazao je Tadić koji je pohvalio igru riječkih “omladinaca” koji su priliku dobili od prve minute.

- Ja sam od početka išao s tom idejom, ponosan sam na njih i skidam im kapu, ovakve utakmice ih mogu samo dodatno podignuti. Na kraju, nema kod mene mladih ili starih ili jesi ili nisi igrač. Mbappe je s 18 godina osvojio sve što je mogao, možda je to glupo uspoređivati, ali poanta je jasna. Gorica? Moramo se što prije regenerirati...

image

Detalj s utakmice Djurgarden - Rijeka

HNK RIJEKA Hnk Rijeka

Linker
26. travanj 2024 11:00