Yeremy Pino

 JOSE MIGUEL FERNANDEZ Nurphoto Via Afp
ALI, MOGAO BI OTIĆI

Da, toliko je jak: Samo jedan igrač Villarreala vrijedi duplo više od proračuna najskupljeg Hajduka ikad!

Taj je 19-godišnji krilni napadač na meti Arsenala, a ako ode, to će biti za ozbiljnu lovu.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. kolovoz 2022. 14:18

Dok se Hajduk sprema za derbi u Maksimiru, njegov europski protivnik Villarreal priprema se za sutrašnje otvaranje La Lige u Valladolidu. Povratnik u elitni razred španjolskog nogometa na svojoj Zorili ugostit će Žutu podmornicu, koja će biti lišena pomoći ozlijeđenog Alberta Morena. Nekadašnji bek Liverpoola u ožujku je ozlijedio križne ligamente i od tada je u fazi rehabilitacije. Za Valladolid nema ni Triguerosa, a pod upitnikom je i napadač Danjuma. Ostali su na raspolaganju Unaiju Emeryju, a pred utakmicu s Valladolidom mogući sastav Villarreala u formaciji 4-3-3 jest sljedeći: Rulli - Foyth, Albiol, Pau Torres, Estupinan - Coquelin, Capoue, Parejo - Morales, Gerard, Danjuma.

Pred početak nove sezone pet kapetana Villarreala poziralo je lokalnim medijima. Redom od Raula Albiola, preko Manua Triguerosa, Gerarda Morena, Danija Pareja do Pau Torresa. Kvintet je zajedno sa stručnim stožerom i vlasnikom kluba posjetio jučer crkvu Svetog Pasquala, sveca zaštitnika grada. Svake godine prije početka sezone klub kojeg vodi biznismen iz Valencije, Francisco Roig, posjeti crkvu i kapelicu u kojoj se svi pomole Svetom Pasqualu da im bude saveznik tijekom sezone.

image

Igrači Villarreala

STEPHEN FLYNN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Stephen Flynn/prosports/Shutterstock Editorial/Profimedia

Villarreal će tako s jednom službenom utakmicom ući u sezonu, a vlasnik kluba ima slatke brige što će s kadrom koji se stalno zasipa ozbiljnim ponudama. Yeremy Pino, 19-godišnji krilni napadač na meti je Arsenala i što je najbolje od svega Villarreal ga želi prodati za 45 milijuna eura! Cijena sve govori, a zasad Topnici nisu pristali na zahtjev s El Madrigala. No, cijena s kojom barata Roig jasno govori o kakvoj je momčadi riječ. Sam Pino vrijedi dvostruko više od proračuna Hajduka iz najboljih dana!

Veliki je igrač Villarreal na europskom mercatu jer izlazni transferi viši od 20 milijuna eura njihova su svakodnevica posljednjih sezona. Fornals u West Ham za 28 milijuna eura, Castillejo za 21 milijun eura u Milan, Rodri za 20 milijuna eura u Atletico Madrid, te Bakambu za 40 milijuna eura u Beijing Guoan najjači su poslovi u zadnjih pet godina. Uz njih su išli i oni manji poput Toko Ekambija u Lyon (11,5 milijuna eura), Sorina i Sansone u Bolognu (ukupno 16 milijuna eura) i da ne nabrajamo dalje,. U zadnje četiri sezone prodali su igrača za 225 milijuna eura, a ovog ljeta tek Gomesa za 1,8 milijuna u Osasunu. Zato i Villarrealu slijedi zanimljiv kolovoz, ne samo na terenu, nego i u poslovnoj bilanci. Traži se puno ozbiljnija zarada od onih 2,94 milijuna što nudi UEFA ulaskom u Konferencijsku ligu.

Linker
20. travanj 2024 00:40