GORAN SEBELIC Cropix
SVE JE OTVORENO

Đalović: Europa ne prašta ovakve greške, očekujem prolaz!; Pašalić: Igramo najbolje do sada, ali moramo još jače

Rijeka igra u dosta žestokom ritmu, već u nedjelju idu put Osijeka
Piše: SNObjavljeno: 22. kolovoz 2024. 22:24

Nogometaši Rijeke u prvom su susretu posljednjeg pretkola Konferencijske lige kao domaćini na Rujevici odigrali 1:1 protiv ljubljanske Olimpije. Poveli su Riječani u 33. minuti pogotkom Ivanovića, a gosti su izjednačili u 76. minuti iz kaznenog udarca.

Trener Rijeke Radomir Đalović nakon utakmice je za MaxSport izjavio da je nedostajao drugi pogodak, ali da je zadovoljan igrom.

- Mislim da su moji momci odigrali odličnu utakmicu protiv kvalitetnog protivnika. Nedostajao je drugi gol, ali što je, tu je, idemo dalje, mladi su dečki i ove stvari se događaju, idemo u Ljubljanu po prolaz - kazao je, a onda čestitao svojim trupama, ističući da su to mladi dečki i da se svašta može dogoditi.

- Svaka čast moji dečkima, dali su sve od sebe, ako ne zabiješ, protivnik ovakve kvalitete te kazni. Treba se što prije "skupiti", čeka nas Osijek u nedjelju.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Dvije promjene sredinom drugog dijela obilježile su utakmicu, kao da je Rijeka tada "pala u igri"...

- Bio je plan unijeti malo svježine sa Selahijem i da budemo opasniji s Rukavinom - kazao je Đalović.

Upravo je Rukavina skrivio kazneni udarac iz kojeg su gosti izjednačili.

- Jedna sitnica, kazneni udarac, Europa ne prašta takve greške. Ipak, mladi su to dečki, očekujem prolaz u Ljubljani. Vidjeli ste i sami da Rijeka može proći, ali ne treba podcijenit Olimpiju, pokazali smo da možemo igrati s jačim protivnicima.

Rijeka igra u dosta žestokom ritmu, već u nedjelju idu put Osijeka...

- Idemo tražiti pobjedu - zaključio je trener Riječana, a onda je pred kamere stao Marco Pašalić:

- Nismo loše igrali, igramo najbolje do sada, ali idući tjedan moramo još jače, mislim da smo dobro igrali, možemo biti zadovoljni.

Našao se u nekoliko dobrih situacija, ali nije uspio zabiti:

- Danas nije išlo, možda će drugi put. Nije bitno tko zabije, bitno da igramo kao momčad, baš smo lijepo igrali, ostavili smo srce na terenu.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Pad u drugom dijelu bio je očit, ali Pašalić je detektirao što treba napraviti da se to ne ponovi:

- Moramo nastaviti gdje smo stali u prvom poluvremenu, moramo igrati isti nogomet, sve mora biti isto! Zadnjih pola sata smo malo pali, ali to je dio nogometa, oni su dobra momčad, treba tražiti pobjedu u uzvratu - zaključio je.

Linker
24. listopad 2024 22:51