ANTE CIZMIC Cropix
‘MOŽEMO PROĆI I VILLARREAL‘

Dambrauskas: ‘Dobro znam što navijačima znači ovaj klub, ne idemo se u Španjolsku slikati za Instagram‘

Hajdukovci preživjeli žestok dvoboj u Guimaraesu i okreću se novim velikim izazovima
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. kolovoz 2022. 20:54

Hajduk je u napetoj utakmici u Guimaraesu poražen od Vitorije (1:0), ali je uspio obraniti prednost s Poljuda (3:1) te se tako plasirati u playoff Konferencijske lige gdje će ga sada čekati momčad Villarreala. Vitoria je povela već u 5. minuti golom Andersona, no ispostavilo se kako je to ostao jedini pogodak na utakmici.

I s igračem manje Vitoria je u završnici pokušavala postići pogodak koji bi odveo susret u produžetak, ali jedinu pravu priliku imala je u 84. minuti kada je Lameiras uputio prizemni centaršut s desne strane, no Jota je bio neprecizan sa šest metara.

Valdas Dambrauskas preživio je triler u Guimaraesu, odveo je Hajduk do play-offa Konferencijske lige.

- Znali smo da će biti ovakva, teška utakmica. Imamo iskusne igrače, ali ne i iskusnu momčad. Prvi put igramo ovakvu europsku utakmicu u ovom sastavu. S mladom, tehnički dobrom momčadi, igrali smo pod velikim pritiskom. Nedostaje nam šest-sedam ovakvih utakmica svake sezone. Nismo imali kontrolu utakmice kako smo željeli, ali smo se malo podigli u drugom poluvremenu. Ne, nisam zadovoljan igrom, ali sam zadovoljan rezultatom i našim prolazom u sljedeće kolo. Dobili smo neophodno samopouzdanje.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Brzi pogodak je zacijelo unio nemir u splitsku ekspediciju...

- Nije se lako pripremiti na pogodak u ranoj fazi utakmice. Primili smo i na Poljudu prvi pogodak, ali kao i ovdje u Portugalu, to je bio jedini pogodak koji smo primili. Zadovoljan sam što smo primili jedan pogodak, ali nisam sretan što nismo više zaprijetili. Međutim, treba biti realan, Vitoria nas je natjerala da izgledamo kako smo izgledali. U svakom poluvremenu smo imali po jednu priliku, ali to nije bilo dovoljno.

Navijači Hajduka opet su u velikom broju bili uz Bijele...

- To je ljepota ovog kluba, kako nas navijači prate. Shvaćam što im klub znači, pa čak i kada nismo odigrali kako smo zamislili, ali smo im ipak pružili prigodu vidjeti Hajduka ne velikoj sceni. U Splitu smo imali sjajnu atmosferu, ali i navijači Vitorije stvorili su dobro ozračje, domaćini mogu biti ponosni kake navijače imaju. Tenzije? Nakon utakmice se dogodilo što se dogodilo, svatko želi pobijediti i zato su tenzije logično velike. Međutim, ne bih tome pridavao veliku pažnju.

Vitoria je prošlost, u Europi slijedi Villarreal?

- Ja sam trener i ne bih bio trener ovog kluba da ne mislim da možemo proći. Imaju europske rezultate, ali mi se ne idemo slikati s igračima Villarreala za Instagram. Idemo igrati nogomet i donijeti dobar rezultat iz Španjolske.

No, prije toga čeka Dinamo...

- Ja nisam prvi put na press-konferenciji i znate da nikada ne tražim nikakav alibi. Igramo najveći derbi u Hrvata, a do tada imamo dva treninga. Imamo 23 igrača koja smo doveli u Portugal, dovoljan kadar i za Maksimir. I nema tu tko je umoran ili nije... Respektiramo Dinamo i dolazimo u Zagreb odigrati pravi derbi - kazao je Dambrauskas.

Linker
25. travanj 2024 22:15