GORAN MEHKEK Cropix
PET OD PET

Dinamo ih je uvijek pobjeđivao i pritom primio samo jedan gol. Hoće li Modri i šesti put srušiti staru mušteriju?

Samo su ove sezone već tri puta bili na suprotnim stranama
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 30. studeni 2023. 14:18

U pet su se navrata u posljednjih pet godina sučelili Astana i Dinamo, hrvatski je prvak svih pet puta pobjeđivao uz razliku pogodaka 14:1.

Prvi put su Dinamo i Astana igrali u kolovozu 2018. u 3. kvalifikacijskom kolu Lige prvaka. U prvoj utakmici u Astani s 2:0 slavio je Dinamo, strijelci su bili Olmo i Budimir. Na uzvratu u Zagrebu potvrđen je prolaz s 1:0 pobjedom (Gavranović).

A ove su sezone Dinamo i Astana još triput bili suparnici. U prvoj utakmici 2. kvalifikacijskog kola za Ligu prvaka u Zagrebu je Dinamo slavio 4:0 (Ivanušec 3, Špikić 1), a pobijedio je i u uzvratu s 2:0. No, na uzvratu su Dinamovi nogometaši ponudili dva lica. Sve je, naime, odlično izgledalo negdje do 60. minute, Plavi su vodili 1:0 autogolom Maročkina, a onda je uslijedio pad u Dinamovoj igri. Srećom, sjajno je branio Livaković, a minutu prije kraja Marin je materijalizirao protunapad za 2:0 i prolaz.

Napokon, u rujnu je Dinamo ugostio Astanu u 1. kolu skupine C Konferencijske lige i ostvario visoku 5:1 pobjedu. Dvostruki je strijelac bio Petković iz kaznenih udaraca, mrežu Astane tresli su tada još Bulat, Marin i Halilović, dok je pogodak za goste dao Hovhanisjan.

Linker
27. svibanj 2024 09:13