RONALD GORSIC Cropix
POSTOJI PUNO VEĆI PROBLEM

Dinamo je mogao teško stradati, a Jakirović nije shvatio ono što je Kloppu bilo jasno odmah nakon utakmice

Trener Dinama situaciju bi trebao promatrati iz šireg rakursa. Tada bi vjerojatno dokučio istinu
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 10. studeni 2023. 22:07

U četvrtom kolu (skupine E) Europske lige, Liverpool je doživio prvi poraz ove sezone. Francuski je Toulouse pobijedio Redse 3:2. Menadžer engleske momčadi Jürgen Klopp još je za trajanja utakmice bijesno gestikulirao i prosipao gnjev zbog nekih sudačkih prosudbi (ponajprije poradi poništenog pogotka zbog Mac Allisterovog igranja rukom). No, na press-konferenciji poslije susreta Klopp se "posipao pepelom":

- Nisam zadovoljan suđenjem, ali više sam zabrinut zbog loše igre moje momčadi. Nismo izgledali dobro, a to je veći problem od poraza – ustvrdio je menadžer Liverpoola.

Istog dana, oko tisuću kilometara sjeveroistočno od Toulousea, nezadovoljstvo uslijed sudačkih odluka prosipao je i trener Dinama, Sergej Jakirović. Sve sporne odluke na utakmici Viktoria – Dinamo (dosuđeni kazneni udarac za domaćina, nedosuđeni za Modre, zaleđe uoči nepriznatog pogotka gostiju...), grčki je sudac presudio u korist češke momčadi. Govor tijela, kao i sočne psovke, kojima je trener Dinama obasipao suce, jasno su ukazivale na njegovu frustraciju. Iako će ekspertne analize Jakiroviću u većini spornih detalja dati za pravo, njegova nervoza nimalo nije pomogla momčadi. Kao niti njegove izjave nakon utakmice:

- Svašta sam prošao u karijeri, ali ovakvo što nisam doživio. Nismo imali jednak tretman u ovoj utakmici. Ovo nema veze s nogometom – žestio se Jakirović pred TV kamerama.

Lako je razumjeti trenera Dinama. Pod ogromnim je pritiskom. Uoči svake utakmice mediji, između redaka provlače tezu, kako bi mu naredna mogla biti i oproštajna.

No, fokusiranje na sudačke propuste Jakiroviću neće pomoći. Kao niti njegovoj momčadi. Trener Dinama situaciju bi trebao promatrati iz šireg rakursa. Tada bi vjerojatno dokučio istinu, koju je spoznao i njegov kolega Klopp. Mnogo veći problem od diskutabilnih sudačkih prosudbi u Plzenu bila je Dinamova igra. Samo je neumješnost nogometaša Viktorije koncem prvog poluvremena spasila modre težeg stradanja u Češkoj. Prema onome što smo vidjeli na travnjaku Doosan Arene, Sidiropoulos nije osobito talentirani sudac, ali zasigurno nije niti najveći krivac što Dinamo 270 minuta nije zabio gol u europskoj utakmici.

Nakon poraza u Toulouseu, Klopp svoju energiju nije rasipao na suce već je istu usmjerio prema nedjeljnom ogledu s Brentfordom, na Anfield Roadu. Zacijelo bi i Jakiroviću bilo lakše da što prije zaboravi na grčkog suca. Ali, prisjećanje da se u nedjelju mora pojaviti na Rujevici kod trenera Dinama vjerojatno izaziva tjeskobu...

Linker
10. studeni 2023 22:09