RONALD GORSIC Cropix
SUDAČKI EKSPERTI ZA SN

‘Dinamo je ozbiljno oštećen! Dugo nisam vidio nešto toliko konfuzno. Sudac? Ovu odluku nikako ne mogu prihvatiti‘

Bivši međunarodni suci ukazali su na sve sporne odluke Grka Anastasiosa Sidiropoulosa
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. studeni 2023. 22:46

Nekadašnji međunarodni suci Darko Cvitković i Andrej Burilo analizirali su za SN posao koji je Grk Anastasios Sidiropoulos sa zemljacima odradio u Plzenu na utakmici Viktoria – Dinamo (1:0) i ustvrdili da su Modri teško oštećeni.

Cvitković nam je kazao:

- Dinamo je ozbiljno oštećen jer bio je kazneni udarac nad Baturinom koji nije dosuđen, a nije mi jasno ni povlačenje crte kod zaleđa Ristovskog prije gola Kulenovića.

image
RONALD GORSIC Cropix

Zagrepčanin Cvitković, bivši internacionalni sudac, ali i kontrolor suđenja, naglasio je:

- Sudac se skroz pogubio u tim situacijama. Zašto je bio kazneni udarac nad Baturinom? Zato što je lopta u igri, vratar se bacio, uopće nije imao namjeru igrati s loptom nego je odnio igrača. Prekršaj je bio i morao je dosuditi kazneni udarac. Međutim, on to nije napravio nego je pustio igru i nakon još nekoliko dodavanja pokazao na bijelu točku. VAR mu u tom času ne ukazuje pozornost na prekršaj nad Baturinom nego samo na potencijalnu igru rukom koja nije postojala. Nikakve ruke nije bilo, zašto je samo to VAR gledao, umjesto da mu da situaciju da pogleda prekršaj na Baturini. Ne kužim ni glavnog suca niti VAR. Već dugo nisam vidio tako nešto konfuzno i smušeno.

image
RONALD GORSIC Cropix

Po pitanju zaleđa Ristovskog, Cvitković je kazao:

- Nije mi jasno na temelju čega su dosuditi zaleđe jer po onome što pokazuju ne vidi se. Ne znam zašto nisu pokazali koliko je točno bio igrač u zaleđu. Pa makar to bila dva milimetra. Po crtama koje su povukli ne vidim da je zaleđe.

Viktoria je dobila 1:0 golom iz jedanaesterca nakon što je lopta pogodila Josip Mišića u skoku u ruku. Ruka je bila podignuta iznad glave, a igrač koji je pucao s leđa Mišiću i u kontaktu s njim.

- Pogodila ga je u ruku, nema namjere, čovjek je okrenut leđima. No, dosudio ga je zato što je ruka bila iznad glave pa mu za to dajem za pravo. Iako je prirodan položaj ruke da u skoku bude u zraku. Ajde, ako je sudio OK, ali meni je glupost suditi takve ruke. To mu još nekako možemo prihvatiti, no to što nije svirao kazneni udarac nad Baturinom nikako - zaključio je Cvitković.

Osječanin Andrej Burilo, koji je također bivši međunarodni sudac i koji je pet puta sudio derbi Hajduk – Dinamo, s sada završava karijeru na utakmicama županijske lige prokomentirao je kazneni udarac za Viktoriju.

- Imamo klipove UEFA- i FIFA-e koji kažu da takvo igranje rukom nije kažnjivo. Nažalost po suce i suđenje to je pogrešna odluka. Iako, moram reći da više niti suci ne znaju što je kažnjivo igranje rukom, od toga su napravili znanstvenu fantastiku.

Linker
09. studeni 2023 22:52