Josip Čondrić

 Artur Stabulnieks/imago Sportfotodienst/profimedia
ZANIMLJIVA SITUACIJA

Dinamo mu je zabio šest golova, ali više ga se ne boji: ‘Nije to ista momčad, bit će sasvim drugačija priča‘

Vratar Astane, prvog Dinamovog suparnika u skupini Konferencijske lige u Zagrebu 21. rujna
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 05. rujan 2023. 10:10

Nogometaši Dinama šokantnim ispadanjem u kvalifikacijama za Ligu prvaka od AEK-a, odnosno za Europsku ligu od Sparte Prag, po prvi puta će igrati Konferencijsku ligu. Ždrijeb u Monaku “pomazio” je Modre, koji su izvučeni u skupini s Astanom, Viktorijom Plzen i Ballkanijem.

Tako će se opet sresti s Astanom, koja je kao i Zagrepčani počela europski put u kvalifikacijama za Ligu prvaka, odakle ih je Dinamo izbacio. Zatim su ukupnim rezultatom 3:6 iz Europske lige ispali do bugarskog Ludogoreca. Kazahstanci su za grupnu fazu Konferencijske lige morali svladati albanski Partizani, kojeg vodi hrvatski stručnjak Zoran Zekić. Astana je u svojoj Astana Areni slavila 1:0, dok su u gostima odigrali 1:1 te si osigurali europsku jesen.

Šest kola prije kraja kazahstanske Premier lige, Astana je na trećem mjestu s 40 bodova iz 20 susreta. Prvoplasirani Ordabasi bježi im devet bodova, dok drugi Aktobe, ima samo bod više, ali i utakmicu više od Dinamova protivnika. Epilog je to loše prvenstvene forme u posljednje vrijeme, gdje za pobjedu ne znaju od 19. srpnja. Dok je prvo mjesto pod velikim upitnikom, drugo i treće mjesto garantiraju kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

U Kazahstan je stigao u siječnju ove godine i vratar Josip Čondrić, rođeni Zagrepčanin koji je branio u Zagrebu, Rudešu i Istri 1961, ali i u mostarskom Zrinjskom, te ruskom Rotor Volgogradu, a sada čuva mrežu Dinamovog protivnika.

- Da, opet nas je put spojio. Nismo nimalo zadovoljni s ova dva susreta s Dinamom u europskim natjecanjima. Posebno ne utakmicom u Zagrebu, gdje smo izgubili uvjerljivo sa četiri pogotka razlike. Nešto bolji smo bili na domaćem terenu, ali tu je svoju kvalitetu pokazao Dominik Livaković, koji je bio nepremostiva prepreka, a u konačnici je opet Dinamo slavio - rekao je 30-godišnji vratar Astane.

Od tada nije prošao veliki vremenski period, ali velike su se promjene desile u zagrebačkom klubu, toga je svjestan i Čondrić, te najavljuje dva potpuno drugačija susreta.

- Dinamo više nije ista ekipa. Otišlo im je dosta igrača koji su bili standardni, došli su neki novi. Novi je i trener. Naravno da imaju još uvijek kvalitetnu momčad, ali sada će to biti ipak jedna drugačija situacija i dvije drugačije utakmice.

Čondrić je u Hrvatskoj na odmoru dok traje reprezentativna stanka, a prije Dinama s kojim ga čeka utakmica 1. kola u skupini 21. rujna, dok će šest dana ranije ugostiti Tobol u prvenstvu. Koliko je Čondrić zadovoljan ždrijebom?

- Sigurno da su i Viktoria Plzen i Ballkani kvalitetni klubovi, svatko tko je u Konferencijskoj ligi je ozbiljna momčad. Smatram kako imamo i mi kvalitete da to odradimo kako treba.

Čondrić je veliki prijatelj sa sada već bivšim vratarom Dinama Livakovićem. I dok su na suprotnim stranama terena nijedan ne “pušta”, a izvan travnjaka odlično se slažu. Pitali smo vratara Astane kako gleda na potez “jedinice” Vatrenih koji je preselio u Tursku, točnije Fenerbahče.

- Po samom dočeku se vidi koliko su ga htjeli! Afirmirao se u jednog od najboljih vratara uopće. Turska liga je odlična, a stalno se ulaže i dalje. Svu sreću mu želim dalje u karijeri - zaključio je Čondrić.

Astana nakon Dinama

8. 8. Astana - Ludogorec 2:1

17. 8. Ludogorec - Astana 5:1

20. 8. Astana - Kaisar 1:1

24. 8. Astana - Partizani 1:0

27. 8. Kairat - Astana 1:0

31. 8. Partizani - Astana 1:1

Dinamo vs. Astana

7. 8. 2018. Astana - Dinamo 0:2

14. 8. 2018. Dinamo - Astana 1:0

25. 7. 2023. Dinamo - Astana 4:0

2. 8. 2023. Astana - Dinamo 0:2

Linker
02. svibanj 2024 07:00