PRESSFOCUS/DDP USA/PROFIMEDIA
BOGAT TJEDAN

Dinamovci među najboljim Hrvatima u Europi, ali na vrhu je pomalo zaboravljeni bivši reprezentativac

Bilo je dosta dobrih izvedbi hrvatskih nogometaša u europskim utakmicama, a ovo su one najbolje.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 07. listopad 2022. 13:52

Ovog tjedna su se diljem Europe igrale utakmice Lige prvaka, Europske lige i Konferencijske lige, a mi smo uz pomoć SofaScorea izvukli podatke o 10 najboljih nastupa hrvatskih nogometaša u tim utakmicama.

Najbolju predstavu imao je 28-godišnji Antonio Milić koji je svojedobno upisao i 3 nastupa za reprezentaciju Hrvatske, a koji je sada član poljskog Lech Poznana. Njegova momčad je u Konferencijskoj ligi odigrala 0:0 protiv Hapoel Be‘er Sheve, a Milić je s ocjenom 7,8 bio najbolji igrač Lecha.

Tri Hrvata igrala su za rumunjski Cluj u gostujućoj pobjedi kod Slavije Prag (1:0). Najbolji od njih je bio 28-godišnji stoper Denis Kolinger koji je za svoju izvedbu dobio ocjenu 7,5 te se plasirao na drugo mjesto našeg pregleda. Igrali su još i Karlo Muhar te Lovro Cvek, a oni su s ocjenama 7,1 i 7.0 zauzeli deveto i deseto mjesto u našem pregledu.

Od trećeg do petog mjesta plasirala su se tri Dinamovca i njihove igre protiv Salzburga. Sva trojica - Dominik Livaković, Josip Mišić i Dino Perić - ocijenjeni su s ocjenom 7,3.

Malo nižu ocjenu, 7,2, dobio je Ivan Perišić za igru u gostujućem remiju Tottenhama kod Eintrachta (0:0) u skupini D Lige prvaka. Istu ocjenu je dobio i Nikola Soldo koji je odigrao svih 90 minuta na stoperskoj poziciji za Köln u domaćem porazu od Partizana (0:1) u Konferencijskoj ligi. Među top 10 se našao i Lovro Majer čiji je Rennes s 2:1 pobijedio Dinamo Kijev u Europskoj ligi, a hrvatski reprezentativac je za svoju igru zaslužio ocjenu 7,1.

image

Najbolji nastupi HR nogometaša u Europi

SOFASCORE

Linker
20. travanj 2024 05:23