RONALD GORSIC Cropix
Davorin Olivari
USKORO I SLUŽBENO?

Doznajemo: Za Dinamo Jakirović nije najveći krivac, evo čija bi glava mogla pasti nakon blamaže u Prištini

Ovaj današnji Dinamo je zaista - prevara! Svi vi koji vodite Dinamo, ako niste sposobni to raditi, idite u miru!
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. listopad 2023. 07:58

Dinamova ekspedicija osramoćena porazom od Ballkanija odmah je otputovala za Zagreb. Prije nego što će avion zarolati po pisti uspjeli smo doći do nekih informacija o mogućem odlasku Sergeja Jakirovića koji je sam najavio. Naravno, što je užasno loše, nitko od ljudi koji ovog trenutka vode Dinamo ne želi svojim rečenicama u javnost, ali do nas je doprla vijest da je plava vrhuška protiv odlaska Sergeja Jakirovića. Ne misle da u njemu ima najviše krivice za trenutačni izgled momčadi. Što i jest apsolutno točno. Najavljeno je u tužnim satima nakon utakmice da će se razgovarati s Jakirovićem, te da ga će se pokušati nagovoriti da ostane u svlačionici. Prema tome, izgleda da je sve u njegovoj odluci, da će on biti taj koji će iznijeti stav može li i hoće i dalje biti trener Dinama.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Onako, malo osluškujući glasove koji su se, ne samo nakon debakla u Prištini, valjali Maksimirom, u najvećoj opasnosti je član Uprave - Dario Šimić. On je često bio apostrofiran kao čovjek koji nije napravio baš ništa kad se radi o dovođenju adekvatnih igrača u svlačionicu, iz kluba su neki gurali off the record priču da je ograničenih kapaciteta. Sad kad je formiran Izvršni odbor na onoj i dalje za mnoge ‘sumnjivoj Skupštini‘, moglo bi se dogoditi da ga se gurne niz maksimirske stepenice već na prvom sastanku ‘izvršnjaka‘ koji će se po našim najavama održati vrlo brzo. Jasno vam je, nakon blamaže na Kosovu, nečija glava mora pasti, a onda se čini da je Šimićeva najidealnija za giljotinu. Naravno, ako Jakirović sam ne odluči da mu je bolje pobjeći glavom bez obzira iz ‘maksimirske birtije‘. Iako nije bio samostalan u odlučivanju, niti je mogao bilo što sam potpisati, Šimić je formalno bio zadužen za sportsku politiku kluba. Pa je njega zapravo najlakše ‘rastrančirati‘ poput kokoši za juhu. Jer kako će objasniti dovođenje Ukrajinca Mihajličenka, koji izgleda kao neki neiskusni klinac od 16 godina koje ne zna ‘gdje udara‘, za kojeg su nam neki domaći kosovski poznavatelji nogometa kazali da bi teško mogao igrati i u kosovskoj ligi. Kako će objasniti dovođenje Maxima Bernauera, kako je bilo za očekivati da će stoper iz druge francuske lige moći igrati za Dinamo? Nikako. Jer ne igra i kad je Dinamo maksimalno ‘u banani‘, kad mu nedostaje sedam igrača kao u Prištini. Isto vrijedi i za Japanca Kaneka, za još jednog stopera Sosu... Nekako bi se kladili da će na kraju Šimić biti taj koji će u Maksimiru biti označen kao potpisnik debakla i blamaže, te da je najbliži tome da ga se najuri iz Maksimira.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Ali bilo bi dobro da Šimić kaže što ima za kazati, da objasni neke stvari, kao i sukreatori ovakvog više lošeg nego prosječnog Dinama, predsjednica Uprave Vlatka Peras i predsjednik Mirko Barišić. Mogu li navijačima objasniti što se događa s Dinamom, zašto se gubi protiv momčadi kao što je Ballkani? Ne samo da se gubi, nego se ne može stvoriti niti jedna prava šansa, ne može se niti pošteno zapucati na gol!? Zašto se u prvenstvu zaostaje pet bodova za Hajdukom, zašto se gubilo od AEK-a, zašto od Sparte, zašto se ne igraju Liga prvaka ili Europska liga, a evo ne može se parirati niti jednoj ipak prosječnoj momčadi niti u Konferencijskoj? Zašto su se vukli tako katastrofalni potezi u ljetnom mercatu, kad su otišli najbolji igrači, a nije došao nitko, osim možda mladog Gabriela Vidovića, tko je vrijedan odijevanja plavog dresa? Zašto se morao stezati remen i dovoditi ‘bofl robu‘? Netko iz Dinama čija riječ ima težinu mora izaći pred javnost i kazati zašto je Dinamo prevario svoje navijače i sve one koji ga vole. Jer ovaj današnji Dinamo je zaista - prevara!

Lažno je predstavljen kao momčad koja bi mogla biti konkurenta u Europi, koja će obraniti naslov prvaka Hrvatske. A na kraju, Dinamovi navijači od svega imaju samo grčeve u želucu. Jer ako se i nismo mogli nadati da ćemo gledati rapsodiju u plavom, nismo mogli očekivati da će momčad nuditi baš takav izgled. Jer grijeh je kakav Dinamo gledamo, smrtni grijeh, za koji bi svi koji odlučuju u plavom klubu trebali izmoliti kao pokoru tisuće ‘očenaša i zdravomarija‘. I ne bismo bili sigurni da ih dragi Bog opet ne bi poslao u pakao. Jer su to na koncu i zaslužili, pretvorili su klub koji je igrao velike utakmice u Ligi prvaka i kojeg smo voljeli zvati ‘najbolji klub srednje Europe‘ u klub zbog kojeg se oni koji vole Dinamo moraju crvenjeti, osjećati susramlje zbog toga što se događa. Već smo jednom napisali nakon poraza u Pragu, ponavljamo. Svi vi koji vodite Dinamo, ako niste sposobni to raditi, idite u miru!

Linker
01. travanj 2024 21:08