Igrači Dinama

 GORAN MEHKEK Cropix
ODLUKA JE PALA

Dva dinamovca otpala za Europu, Jakirović žrtvovao ikonu kluba, na popisu tri nova igrača

Glavna A lista morala je biti poslana tijekom 2. veljače, rok određuje UEFA
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. veljača 2024. 21:03

Dinamo je prijavio momčad za nastavak natjecanja u Europi, ali trener Sergej Jakirović nije imao lak posao je nije mogao na popis staviti sva nova imena kojih nije bilo u ljeto-jesenskom dijelu sezone. Morena Živkovića, povratka iz Lokomotive, mogao je uvrstiti na B listu budući da se radi o mladom igraču koji je ponikao u klubu, a na tu istu B listu upisat će i Nou Mikića. No, ta lista ionako može biti još mijenjana i treba biti objelodanjena tek 14. veljače.

Glavna A lista morala je biti poslana tijekom 2. veljače što je rok koji je odredila UEFA-a. Svaki klub imao je pravo staviti samo tri nova igrača koji nosu igrali u prvim dijelu sezone. Jakiroviću se na stolu našlo niz imena, na kraju je prijavio Hoxhu, Ogiwaru i Theophile-Catherinea. Dakle, Dinamo nije prijavio za nastavak Konferencijske lige kapetana Arijana Ademija niti Frana Brodića.

image

Bruno Petković i Arijan Ademi

GORAN MEHKEK Cropix

Ademi i Theophile-Catherine nisu bili prijavljeni u ljetnom roku jer su se kasnije vratili u momčad. Trenerov izbor je logičan, Dinamo igra protiv Betisa i jasno je da mu trebaju brzi igrači kao što su Hoxha i Ogiwara, a Theophile je šef obrane.

Jednostavno je morao žrtvovati Ademija. Iako je u veznom redu ostao i bez Roberta Ljubičića. No, i dalje ima Mišića, Sučića, Bulata, Halilovića, Baturinu, može to igrati i Vidović. Modri u eliminacijskoj rundi Konferencijske lige gostuju kod Betisa u Sevilli četvrtak 15. veljače, a uzvrat igraju u Zagrebu tjedan dana kasnije.

Linker
24. travanj 2024 10:41