MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Marco Canoniero/shutterstock Editorial/profimedia
KONFERENCIJSKA LIGA

Dva pogotka Jovića u slavlju Fiorentine, Trabznospor srušio Basel, ali jedna će se scena još dugo pamtiti

Bodo/Glimt odigrao je unatoč dominaciji na svome terenu utakmicu bez pogodaka protiv Lecha iz Poznana
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 16. veljača 2023. 20:56

Nešto što nikada niste vidjeli i vjerojatno više nikada nećete vidjeti dogodilo se na stadionu Trabznospora. Zastave različitih drugih turskih klubova koje se vijore zajedno u znak solidarnosti nakon potresa u toj državi. Nakon podjednakog prvog dijela bez pogodaka, izašao je bolji u drugom poluvremenu turski sastav i to je okrunio Jens Stryger Larsen koji se našao u velikoj prilici i istu realizirao za minimalnu pobjedu protiv Basela.

Fiorentina je uspjela na predviđeno neugodnom gostovanju napraviti veliku prednost uoči uzvratnog susreta, Bragu su na njihovom terenu svladali rezultatom 3:0. Luka Jović u 20 utakmice Serie A zabio je tek tri pogotka, dok je u devet odigranih susreta Konferencijske lige bio strijelac čak šest puta. Za peti je protiv Portugalaca u 46. minuti egzekutorski reagirao na vrhu peterca i glavom iskoristio ubačaj Cristiana Biraghija.

Posao je Talijanima dodatno olakšao i Tormena, kojemu je sudac Carlos Del Cerro u 52. minuti nakon informacije iz VAR sobe pokazao crveni karton. Luka Jović okrunio je sjajnu predstavu još jednim svojim pogotkom, opet se našao u odličnoj poziciji i na asistenciju Riccarda Saponara povisio na 2:0. Istim tempom nastavila je i njegova zamjena Arthur Cabral koji samo četiri minute nakon ulaska, a deset minuta prije kraja susreta postavlja 3:0. Do posljednjeg sučevog zvižduka izjednačio se sa Jovićem i svojim drugim golom, u prvoj minuti sudačke nadoknade postavio konačnih 4:0.

Bodo/Glimt, kojemu je Dinamo Zagreb "presudio" u kvalifikacijama za Ligu prvaka, odigrao je unatoč dominaciji na svome terenu utakmicu bez pogodaka protiv Lecha iz Poznana.

Qarabag FK dodatno je povisio nepobjedivi niz utakmica na pet. Iako je Davy Roef na vratima Genta odlično pročitao kazneni udarac Ramila Sheydaye u 52. minuti, minimalnu prednost domaćima je u 78. minuti donio Leandro Andrade. Najbolje se snašao unutar kaznenog prostora gostiju i domaće navijače razveselio pogotkom za minimalnu prednost Qarabaga uoči uzvrata u Belgiji.

Lazio je na svome terenu uspio, unatoč ranom crvenom kartonu Patrica radi oštrog starta, uspio svladati hrvatsku koloniju u rumunjskom Cluju. Krajem prvog poluvremena, tek u četvrtoj minuti nadoknade, Felipe Anderson je iz slobodnjaka poslao preciznu loptu u kazneni prostor gosta, primatelj je Ciro Immobile koji ju sprema u desni kut za konačnu minimalnu pobjedu Lazija. Toma Bašić je u redovima pobjednika proveo cijeli susret na klupi za pričuve, dok je Karlo Muhar proveo u igri 61 minutu, a Lovro Cvek je dobio drugo poluvrijeme u redovima Cluja.


REZULTATI:

BODO/GLIMT - LECH POZNAN 0-0

BRAGA - FIORENTINA 0-4 (Jović 45+1, 60, Cabral 79, 90). Crveni karton: Tormena (Bra, 56)

QARABAG - GENT 1-0 (Leandro Andrade 78). Promašeni penal: Šejdajev (Qar, 55)

TRABZONSPOR - BASEL 1-0 (Larsen 65).

AEK LARNACA - DNIPRO 1-0 (Garcia 84)

LAZIO RIM - CLUJ 1-0 (Immobile 45+4). CK: Patrick (Laz, 15)

LUDOGOREC - ANDERLECHT 1-0 (Igor Thiago 9)

ŠERIF - PARTIZAN 0-1 (Ricardo Gomes 45). CK: Vujačić (Par, 51).

Linker
17. srpanj 2024 14:41