DAMIR SKOMRLJ
PRODUŽILI VJERNOST

Dva riječka dragulja potpisala novi ugovor: Mladi Vatreni u prvom planu, možda dobije priliku baš u uzvratu

Tadić na konferenciji za medije najavio kako će priliku u Stockholmu dobiti nekolicina novih igrača.
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 23. srpanj 2022. 16:59

Nogometaše Rijeke, bez obzira što će 2. kolo pauzirati u HNL-u, a čiju su odgodu zatražili sukladno propozicijama natjecanja kako bi se maksimalno fokusirali na uzvratnu utakmicu sa švedskim Djurgardensom, čeka nekoliko "paklenih" dana.

Naravno, trener Dragan Tadić i ostatak stručnog stožera dane koji su pred njima iskoristit će za dodatno uigravanje i "štimanje" momčadi kroz treninge koja će na uzvrat putovati u švedsku prijestolnicu, no ono što bi moglo još više utjecati na igrače od napornih treninga jesu – "pasje" vrućine. Na Kvarneru temperatura već danima ne pada, čak niti preko noći kada se termometar blago spusti na kakvih 27-28 stupnjeva Celzija, koji se preko dana penju i do blizu 40. Tako visoke temperature nikako ne idu u prilog Bijelima kada je u pitanju priprema za možda i najvažniju utakmicu sezone, eventualnim porazom u Stockholmu Rijeka bi svoju ovosezonsku europsku avanturu završila i prije nego što ju je počela.

image
DAMIR SKOMRLJ

Prve naznake osvježenja na prognostičkim radarima vide se tek iduće srijede kada Rijeka, dan uoči uzvratnog susreta 2. pretkola Konferencijske lige, već putuje u Švedsku, stoga Tadićevim pulenima ne preostaje ništa drugo nego se prilagoditi i izvući maksimum iz trenutne situacije koja je daleko od bezizlazne.

Rani pogodak Bijelih na Tele 2 Areni s umjetnom travom, a koja prima nešto preko 30 tisuća gledatelja, vratio bi stvari na rezultatski početak, a onda je sve moguće, posebice ako se zna da je Tadić na konferenciji za medije održanoj odmah nakon prvog susreta najavio kako će priliku u uzvratu dobiti nekolicina igrača koji su motoričniji i brži u odnosu na one koji su istrčali na Rujevici protiv istog protivnika. Rijeci će u ovom slučaju svakako dobro doći promjena dugogodišnjeg pravila o većem vrednovanju gola u gostima kojeg je UEFA uvela početkom prošle europske sezone.

Dok Rijeka još uvijek čeka pojačanja na određenim, prije svega deficitarnim pozicijama u momčadi, koja će biti jako bitna za eventualni nastavak, kako europske, tako i domaće sezone, ugovori su produženi s dva mlada igrača omladinske škole Bijelih, koji su i u susretu protiv Djurgardensa pokazali svojim ulaskom i energijom koju su donijeli na teren, kako se na njih može računati i u budućnosti kluba s Kvarnera.

image

Matija Frigan

DAMIR SKOMRLJ

Denis Bušnja i Veldin Hodža, mladi reprezentativci Hrvatske i veznjaci Rijeke, produžili su svoju vjernost bijeloj boji. Matija Frigan, još jedan riječki dragulj, svoj je ugovor s matičnim klubom produžio još krajem prošle sezone u kojoj je branio boje Hrvatskog dragovoljca, a ovih je dana to učinio i spomenuti dvojac potpisavši višegodišnju vjernost bijelom dresu.

Denis Bušnja u Rijeku je stigao 2015. godine, a dosad je skupio 52 nastupa uz devet pogodaka za seniorsku ekipu. Iskustvo je ujedno skupljao na posudbama u slovačkom Seredu i Istri 1961.

- Na početku želim se zahvaliti svima u klubu na prilici, kao i mojoj obitelji i prijateljima koji su me podržavali. Drago mi je da sam potpisao novi ugovor jer je i to potvrda mojeg rada i povjerenja koje klub ima u mene. Na meni je da nastavim raditi, dajem maksimum na svakom treningu i vjerujem da će se sve to onda vratiti i na travnjaku. U Rijeku sam došao prije sedam godina, već se ovdje osjećam kao doma i želja mi je pružiti još puno dobrih igara u prvoj momčadi. Čeka nas duga sezona, dobro smo otvorili prvenstvo, vjerujemo i da u Konferencijskoj ligi u uzvratnoj utakmici imamo što reći - rekao je Denis Bušnja.

image

Denis Bušnja

MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Veldin Hodža u Rijeku je stigao 2013. godine, a nogometni put je uz Rijeku izgradio igrajući u Orijentu, te prošle sezone u Hrvatskom dragovoljcu.

- Hvala mojim roditeljima i svim trenerima, te prijateljima koji su mi pomogli na putu do mojeg cilja. Moja je želja bila ostati u Rijeci i drago mi je da sam dobio povjerenje kluba. Sjajan je osjećaj biti dio prve ekipe, sav rad i trud kojeg sam uložio je jednim djelom sada došao na naplatu. Vrijedno iskustvo sam skupio igrajući u Orijentu, a prošle sezone u Hrvatskom dragovoljcu imao sam prilike osjetiti kako je igrati u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Na meni je sada samo da nastavim istim putem, maksimalno raditi, čekati svoju priliku i na kraju je iskoristiti. Vjerujem da ove sezone možemo napraviti puno toga i želim pomoći ekipi da ostvarimo što bolje rezultate - kazao je Veldin Hodža koji bi se, baš uz Denisa Bušnju, vrlo lako mogao naći i u početnih 11 uzvratnog susreta protiv švedske momčadi u kojoj Bijeli, s obzirom na minus iz prvog susreta, nemaju puno toga za izgubiti, ali svakako mogu puno toga - dobiti.

image

Veldin Hodža

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Uostalom, izbacivala je Rijeka iz Europe i puno bolje momčadi od Djurgardensa, koji je iz dva udarca upućena u okvir gola na Rujevici došao do vrijedna dva pogotka. Sreću neki puta treba i isprovocirati...

Asoro zadržao hladnu glavu

Djurgardens je protiv Varnama u posljednjem kolu prije Rijeke odmorio čak trojicu prvotimaca (Schuller, Asoro i Bengtsson) i kako im se to pokazalo kao odlična odluka.

Sva trojica odigrali su odličnu utakmicu u kojoj su pokazali koliko znače svojoj momčadi, a poseban naglasak stavljen je na Asora, koji je prilikom zamjene, kažu, doživio bacanje raznih predmeta i pogrdno skandiranje od domaćih navijača.

- Izuzetno sam ponosan na to kako je reagirao, ispao je pravi profesionalac. Nema sumnje da su se dogodile neprimjerene stvari, ali mi na njih nećemo reagirati, delegat je taj koji odlučuje o takvim stvarima - kazao je sportski direktor Bosse Andersson.

HODŽA

- u Rijeku je stigao 2013. godine, a dosad je skupio 4 nastupa uz jedan pogodak u bijelom dresu

BUŠNJA

- u Rijeku je stigao 2015. godine, a dosad je skupio 52 nastupa uz devet pogodaka u bijelom dresu

28.

srpnja igra se uzvratna utakmica u Stockholmu i to od 19.00

Linker
24. travanj 2024 00:09