PAUN PAUNOVIC Cropix
TALIJAN SE NE ŠALI

Gattuso jednog igrača ostavio u Splitu: ‘Prekršio je disciplinu, radije ću izgubiti utakmicu nego dostojanstvo‘

Jako smo zadovoljni i s Rakitićem i Perišićem, ako bude prilike, dobit će svoje minute - otkrio je Gattuso
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 31. srpanj 2024. 20:01

Odbrojavanje je gotovo, Hajduk na Farskim Otocima brani prednost od 2:0 stečenu na Poljudu. Gennaro Gattuso je svjestan svih izazova utakmice u Torshavnu u koju Hajduk ulazi kao favorit. Zna Talijan koji je cilj i kako do njega doći.

- Ovo će biti totalno drugačija utakmica, što zbog terena, što zbog vremena. Ovakvi dvoboji su jako teški i da bismo prošli trebamo biti jedan velik i ozbiljan Hajduk - kaže talijanski trener.

Novost u odnosu na prvu utakmicu je ta što se očekuje debi Ivana Rakitića. Gattuso je otkrio u kakvom je stanju:

- Jako smo zadovoljni i s Rakitićem i Perišićem, ako bude prilike, dobit će svoje minute. Isto vrijedi i za Bambu koji također dobro izgleda - jasan je Talijan koji je sutra neće računati na Emira Sahitija.

Stiglo je objašnjenje zašto je ostao u Splitu:

- Sahiti nije s nama jer je prekršio disciplinu. Zakasnio je, a mi smo nogometna momčad u kojoj se prije svega moraju poštivati pravila. Nadam se da se to neće ponavljati drugim igračima.

image
PAUN PAUNOVIC Cropix

Nije se Gattuso više želio vraćati na tu temu, a nije otkrio ni tko će ga zamijeniti s obzirom da je bio starter u prvom susretu.

- Neću se više na to vraćati, ali ja ću radije izgubiti utakmicu nego dostojanstvo.

Ovim činom je potvrđena teza o disciplini kod Gattusa kao i da nema nezamjenjivih. Ono što je sigurno jest da Bijeli idu na pobjedu u Torshavnu, a riječi trenera o pristupu i cilju na ovoj utakmici potvrdio je i Filip Uremović.

- Čeka nas teška utakmica i dobar protivnik. Iako smo bolji, proći ćemo jedino uz ozbiljan i maksimalno odgovoran pristup - poručio je Hajdukov centralni branič.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
31. kolovoz 2024 21:03