STEPHEN FLYNN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Stephen Flynn/prosports/Shutterstock Editorial/Profimedia
ŽDRIJEB PLAY-OFFA

Hajduk ovako teškog suparnika nije imao punih deset godina! S Poljuda nema komentara, jasno je i zašto

Bijeli u Konferencijskoj ligi idu na Španjolce ako u trećem pretkolu prođu Vitoriju Guimaraes
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. kolovoz 2022. 14:29

Lošije nije moglo, premda kompletna priča ima hipotetičke karakteristike s naglaskom "ako se prođe". U svakom slučaju Villarreal je sljedeći, ujedno i zadnji protivnik Hajduka na putu prema skupini Konferencijske lige. Bijeli će na momčad s El Madrigala ako prođu Vitoriju, s naglaskom da se potencijalni uzvrat 25. kolovoza igra na Poljudu. Jasno, treba prvo eliminirati Portugalce da bi se konkretno razmišljalo o Španjolcima, međutim, činjenica jest da bi Bijele nakon Vitorije čekao još teži suparnik. Najteži još od milanskog Intera s kojim su Bijeli igrali 2012. godine.

Žuta podmornica, to je nadimak pod kojim je Villarreal poznat na Starom kontinentu. Po nadimku je poznat, a po nedavnim europskim rezultatima je slavan jer u posljednje dvije sezone Villarreal ima europski naslov i polufinale Lige prvaka. Lani, u svibnju 2021. godine, osvojio je Villarreal naslov pobjednika Europske lige pobijedivši Manchester United 11:10 nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca u finalnoj utakmici igranoj u Gdansku. Prethodno su na putu prema finalu eliminirali i zagrebački Dinamo u četvrtfinalnim dvobojima (1:0, 2:1). Prošle sezone daleko je Villarreal došao u Ligi prvaka, gdje je na putu do polufinala eliminirao Juventus i Bayern, ali je na kraju zaustavljen od finalista Liverpoola.

Trener Villarreala je i dalje trofejni Unai Emery, nekoć osvajač europskih naslova sa Sevillom, a potom strateg PSG-a i Arsenala. Emery je od ljeta 2020. na klupi momčadi u čijem kadru ima igrače koje ne treba posebno predstavljati. Od vratara Pepa Reine i Geronima Rullija, preko Raula Albiola, Paua Torresa i Alberta Morena u zadnjoj liniji, potom Danija Pareja, Etiennea Capouea i Yeremi Pina u sredini, do napadača Gerarda Morena, Paco Alcacera i Arnauta Danjume. Vjerojatno smo nekoga i preskočili, ali i ovo je dovoljno za oslikavanje klase.

S Poljuda nema komentara o ždrijebu play-offa što je i logično jer tek treba proći Vitoriju. Inače, Villarreal je prošle sezone zauzeo sedmo mjesto u La Ligi, a novo prvenstvo počinje 13. kolovoza gostovanjem u Valladolidu.

18. kolovoza prva je utakmica play-offa i to u Villarrealu

25. kolovoza igra se uzvrat play-offa u Splitu ili Guimaraesu

Linker
03. svibanj 2024 05:20