Navijači Hajduka su danas saznali europskog protivnika

 RONALD GORSIC Cropix
PLES KUGLICA

Hajduk, Rijeka i Osijek saznali prve protivnike u Europi, evo koga čekaju na putu do uglednog društva

Danas se o Nyonu održao ždrijeb drugog pretkola Europske i Konferencijske lige s tri hrvatska kluba
Piše: SNObjavljeno: 19. lipanj 2024. 14:18

Rijeka je saznala prvog europskog protivnika ovog ljeta. Naime, ždrijeb drugog pretkola Europske lige u Nyonu je spojio momčad Željka Sopića s pobjednikom susreta između mađarskog Paksija i rumunjske Corvinul Hunedoare.

Rijeka je bila nositelj u ždrijebu, a Rijeka je imogla zvući i Panathinaikos, Maccabi Petah Tikva te pobjedike susreta Elfsborg - Pafos. Prvu utakmicu Rijeka igra u gostima 25. srpnja, a uzvrat je na Rujevici 1. kolovoza. Rijeci prolaz donosi plasman u treće pretkolo Eurolige koje se igra 8. i 15. kolovoza (ždrijeb 22. srpnja), a ispadanje novu šansu u Konferencijskoj ligi, plasman u njeno treće pretkolo s potpuno istim datumima.

Svoje protivnike su saznali i Hajduk i Osijek i to u sklopu drugog pretkola Konferencijske lige. Splićani će igrati protiv Tórshavna s Farskih Otoka, a Osječani protiv pobjednika susreta Siauliai (Litva) - Levadia Tallinn (Estonija). Hrvatski klubovi će biti domaćini u prvim utakmicama.

Oba kluba su bila nositelji u ždrijebu, a Hajduk je mogao dobiti igrati i protiv Drite s Kosova, Tamperea iz Finske, Transinvesta iz Litve te pobjednika susreta između velškog Caernarfor Towna i Cusardersa iz Sjeverne Irske.

Osječani su mogli igrati protiv Puskás Akadémije (Mađarska), CSKA (Bugarska), Sliema Wanderers (Malta) te pobjednika susreta između Brava (Slovenija) i Connah‘s Quay Nomads (Wales).

Prve utakmice i Europske i Konferencijske lige se igraju 25. srpnja, a uzvrati 1. kolovoza.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. lipanj 2024 14:50