Dragan Tadić, Valdas Dambrauskas i Nenad Bjelica

 Cropix
PLES KUGLICA

Hajduk, Rijeka i Osijek saznali suparnike u Konferencijskoj ligi! Hrvatskim klubovima neće biti lako

Nogometaši Hajduka, Osijeka i Rijeke saznali su potencijalne suparnike u 3. pretkolu Konferencijske lige
Piše: Sportske novosti, HinaObjavljeno: 18. srpanj 2022. 14:22

U 3. pretkolu nogometne Konferencijske lige splitski Hajduk će igrati protiv pobjednika susreta između portugalske Vitorije iz Guimaraesa i mađarske Puskas Akademije, a u istoj fazi natjecanja mogli bi nastupiti i Osijek i Rijeka ukoliko budu uspješni u 2. pretkolu.

Osijek će u slučaju prolaska preko kazahstanskog Kizižara u 3. pretkolu za suparnika imati bugrski Botev iz Plovdiva ili ciparski APOEL, dok će Rijeka, ako izbaci švedski Djurgarden, u sljedećoj rundi kvalifikacija igrati protiv boljeg iz ogleda rumunjskog Sepsi Sfantu Gheorghea i slovenske Olimpije iz Ljubljane.

Hajduk će u prvoj utakmici biti domaćin, a uzvrat će igrati u gostima, dok će Osijek i Rijeka će u prvim utakmicma biti gosti, a uzvrate će imati na domaćem travnjaku.

Prve utakmice igrat će se 4. kolovoza, a uzvrati 11. kolovoza.

Hajdukovi mogući suparnici u 3. pretkolu KL

VITORIA GUIMARAES

Šestoplasirana momčad iz prvenstva Portugala prošle sezone vjeruje u prolaz protiv Puskasa. Mlada momčad čiji je trener Flavio Meireles proteklog je vikenda u prijateljskoj utakmici s Portom poražena s 1:2. No opasna su momčad...

Vrijednost momčadi: 42,10 mil. €

UEFA ranking: 137.

Prosjek godina: 23,6

Broj stranaca: 17

PUSKAS AKADEMIA

Hrvatski ofenzivac Jakov Puljić član je momčadi koju vodi mađarski stručnjak Zsolt Hornyak. Treću uzastopnu sezonu igraju u Europi, a zasad su prošli jedino Inter Turku prošle sezone. Treći u prvenstvu Mađarske u prošloj sezoni.

Vrijednost momčadi: 12,38 mil. €

UEFA ranking: 277.

Prosjek godina: 24,5

Broj stranaca: 14

Osijekovi mogući suparnici u 3. pretkolu LP

APOEL

Velik je broj stranaca u momčadi koja je prošle sezone bila 3. u ciparskom prvenstvu i koja se s bugarskim Botevom bori za 3. pretkolo KL. U APOEL-u je hrvatski napadač Anton Maglica, a ovog ljeta igrali su samo pripremne utakmice.

Vrijednost momčadi: 14,38 mil. €

UEFA ranking: 101.

Prosjek godina: 24,4

Broj stranaca: 19

BOTEV

Botev Plovdiv je po rankingu autsajder, no probat će te papirnate prognoze gurnuti sa strane. U novo prvenstvo krenuli su s dva poraza od Hebara i Botev Vraca, a i oni imaju jednog hrvatskog igrača, napadača Martina Sekulića pristiglog iz Rudeša.

Vrijednost momčadi: 9,24 mil. €

UEFA ranking: 316.

Prosjek godina: 24,4

Broj stranaca: 17

Rijekini mogući suparnici u 3. pretkolu LP

OLIMPIJA LJUBLJANA

Burni dani su iza Zmajeva, koje je nedavno napustio Robert Prosinečki kojeg je naslijedio Albert Riera. U rosteru imaju petoricu hrvatskih nogometaša, a u 1. pretkolu luksemburški Differdange prošli su tek nakon produžetaka.

Vrijednost momčadi: 7,41 mil. €

UEFA ranking: 142.

Prosjek godina: 24,6

Broj stranaca: 17

SEPSI

Kao senzacionalni rumunjski osvajač Kupa Sepsi se direktno plasirao u 2. pretkolo KL, a nedavno su u Superkupu pobijedili prvaka Cluj. Trener im je Talijan Cristiano Bergodi, koji na raspolaganju ima momčad koja može preskočiti Olimpiju.

Vrijednost momčadi: 14,18 mil. €

UEFA ranking: 321.

Prosjek godina: 25,4

Broj stranaca: 12

Linker
30. travanj 2024 02:59