ANTE CIZMIC Cropix
VELIKI IZAZOV ZA ‘BIJELE‘

Hajduk u lovu na iznenađenje protiv Villarreala, evo gdje možete gledati okršaj iz Valencije

Prva utakmica playoffa Konferencijske lige između Villarreala i Hajduka na rasporedu je večeras u 20.45 u Valenciji
Piše: SN, HinaObjavljeno: 18. kolovoz 2022. 07:16

Svi navijači Hajduka i ljubitelji nogometa tu će utakmicu moći gledati na programu HTV-a 2.

“Svi trebamo biti na razini, svih 11 igrača i oni koji će ući s klupe. Trebamo biti hladne glave i na 100 posto svojih mogućnosti te uživati u utakmici”, izjavio je Hajdukov vezni igrač Filip Krovinović (26) na konferenciji za medije u srijedu navečer.

Nogometaši Villarreala i Hajduka istrčat će na stadionu “Ciutat de Valencia” u 20.45 sati, a uzvrat će odigrati tjedan dana kasnije u Splitu.

“Imamo potpuni respekt prema Villarrealu ali moramo biti fokusirani na sebe. To je ključ uspjeha”, dodao je Krovinović iza kojega je 37 utakmica u bijelom dresu uz osam pogodaka i sedam asistencija.

Villarreal je prošle sezone stigao do polufinala prestižne Lige prvaka, a sezonu ranije osvojio Europsku ligu, pa mu je imperativ eliminirati Hajduk i tako izboriti nastup u skupini Konferencijske lige, trećeg po snazi europskog natjecanja. Poraz bi za njega bio debakl.

“Mi smo obvezni proći dalje”, naglasio je Villarrealov kapetan i branič Raul Albiol (36).

“Hajduk je protivnik koji nije baš poznat, no za njega je ovo veliki trenutak pa smo svjesni da će ogledi s njim biti teški. Siguran sam u to”, dodao je.

Hajduk, lani osvajač hrvatskog kupa, godine 2010. igrao je u skupini Europske lige što mu je bio posljednji značajniji iskorak u Europi.

Prošlotjedna eliminacija portugalske Vitorije Guimaraes izazvala je euforiju u Splitu no raspoloženje je naglo splasnulo u subotu nakon prvenstvenog poraza od 1-4 u derbiju s Dinamom u Zagrebu.

“Nije bilo lako izgubiti od Dinama s takvim rezultatom, no profesionalci smo pa se moramo vratiti u stanje nove utakmice”, rekao je Krovinović. On je zabio zadnji gol u pobjedi 3-1 nad Vitorijom, prije poraza od 0-1 u uzvratu prošli četvrtak.

“Pričali smo o svemu. Nema uostalom puno vremena za razmišljanje u ovako kratkom vremenu”, dodao je.

Linker
27. travanj 2024 02:00