Nino Galović u dresu Rijeke protiv Marka Livaje

 TOM DUBRAVEC Cropix
INTERVJU ZA SN

Hrvat koji igra u Portugalu: Vitoria je ostala bez četiri bitna igrača, zato dajem prednost Hajduku!

Javio se i Dambrauskas: Šaljem skaute i u Portugal i u Mađarsku, neizvjesno je tko će proći...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. srpanj 2022. 16:53

Hajduk će u trećem prekolu Konferencijske lige igrati protiv portugalske Vitorije Guimaraes ili mađarske Puškaš Akademije. Iz Vitorije je u Hajduk na posudbu stigao Toni Borevković i ona je favorit da bude suparnik Bijelima.

Nino Galović, Splićanin koji igra za portugalsku Aroucu, o njoj nam je kazao:

"Smatra se najboljim klubom u državi nakon njihove velike četvorke Benfice, Porta, Sportinga i Brage. Imaju dosta navijača i prati ih glas da su među najvatrenijima u Portugalu. Stadion je odličan, moderan, ambijent za igru je super. Što se tiče ekipe prvog strijelca Estupinana su izgubili, otišao je u Hull City, što je veliki hendikep. Isto tako prodali su glavnog krilnog igrača Rochinu u Sporting, lijevi bek im je otišao u PAOK, a Borevkovića su posudili Hajduku. Rekao bih da su to za njih četvorica jako bitnih igrača. Mrvicu su oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu. Barem zasad. Kupili su špicu Andrea Silvu baš iz mojega kluba. Nije tipičan golgeter, ali puno radi za ekipu. Nezgodan je, može ni iz čega zabiti gol", opisao je Galović te se referirao na način igre:

"Vole igrati nogomet, teže igranju, nema puno preskakanja. Ozbiljna su ekipa, ali ipak nisu u rangu spomenute četiri najbolje portugalske momčadi. No, u isto doba moram priznati da su jači od nas ostalih. Barem malo. S obzirom da su izgubili nekoliko igrača ne znam kako će izgledati ove sezone, iako mislim da će biti OK, da će opet biti pri vrhu, Može se s njima igrati. Moja prva utakmica bila je baš protiv njih i dobili smo 3:1."

Kome dajete veće šanse Hajduku ili Vitoriji?

"S obzirom da su mi još enigma za ovu sezonu, dao bih Hajduku blagu prednost", konstatirao je Galović.

Imaju 17 stranaca, četvoricu igrača koji igraju za svoje reprezentacije, trener je Flavio Meireles, a najskuplji eksponat domaći veznjak Andre Almeida, koji po transfermarktu vrijedi pet milijuna eura.

Puskas Akademia je bila treće u mađarskoj ligi, zna se da usko surađuje s Osijekom, od Hrvata sada je tamo napadač Jakov Puljić. Prije su bili mnogi... Oni imaju 14 stranaca, četvoricu reprezentativaca, a trener je sad domaći Zsolt Hornyak. Mađarski nogomet raste pa ih se ne smije otpisati unaprijed.

image

Valdas Dambrauskas je poručio da će dobro snimiti protivnike u Europi

TOM DUBRAVEC Cropix

Dambrauskas: ‘Poslat ćemo skaute da odrade domaću zadaću‘

Svoje viđenje ždrijeba ponudio je i trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

"Još uvijek je 50-50 šansa tko će biti naš idući protivnik. Još uvijek ne možemo pričati konkretno. Naravno, sužen je izbor pa sada možemo analizirati samo dvije ekipe, a ne njih četiri, šest ili osam. Fokusirat ćemo se i na Guimaraes i na Puškaš Akademiju. Njihov prvi susret je uskoro i moramo ih analizirati na najbolji mogući način. Možda ćemo poslati i skaute da pogledaju njihovu utakmicu, poslat ćemo skaute u Mađarsku i Portugal da naprave domaću zadaću. U međuvremenu ćemo se fokusirati na trening i utakmicu s Varaždinom. Samo tako možemo raditi. Prvo slijedi trening i Varaždin, a onda ćemo se u potpunosti pripremiti za pobjednika iz ovog para", rekao je trener Bijelih.

Iza Vitorije Guimaraes je u Hajduk nedavno stigao Toni Borevković koji može Dambrauskasu pomoći s korisnim informacijama o Portugalcima. Uz to, Hajduk je u pripremnom periodu igrao protiv mađarske Kisvarde koja je druga u prvenstvu, dok je Puškaš Akademija treća.

"Da, imali smo već igrače koji su igrali u Portugalu, a Toni dolazi upravo iz Vitorije Guimaraes. Naravno da vjerojatno ima neke savjete koje trebamo. Ne podcjenjujte ni korisnost Gerga Lovrencsicsa, koji je Mađar i sigurno puno zna o mađarskoj ligi. Mislim da nema smisla pričati o Kisvardi jer je to druga ekipa, a radi se i o drugoj fazi sezone. Ovo više nisu pripreme nego ozbiljna utakmica Konferencijske lige. Moramo analizirati ekipe, njihov stil igre i treniranja. U principu moramo izvući najviše što možemo iz njihovih utakmica."

Prva utakmica se igra na Poljudu.

"Kao što sam rekao, ima još dosta do te utakmice. Moramo se fokusirati na popravljanje naše igre i stila, odnosno onih stvari koje nisu bile dobre dosad. Imamo vremena za to. Planiramo igrati dvije prijateljske i jednu natjecateljsku s Varaždinom i tako ćemo ući u ritam utakmica. Bit ćemo spremni. Najbolje bi bilo da prvu utakmicu igramo u gostima, ali ždrijeb je takav kakav je i moramo probati doći do dobrog rezultata u obje utakmice", zaključio je Dambrauskas. (SN)

Linker
07. svibanj 2024 13:20