HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia
NEVJEROJATAN GAF

Hrvati saznali potencijalne protivnike u Europi, ali zbog greške koju je napravila UEFA sve je upitno

U ponedjeljak se u Nyonu održava ždrbijeb 3. pretkola Konferencijske lige
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 17. srpanj 2022. 09:57

U ponedjeljak se (14 sati) u Nyonu ima održati ždrijeb 3. pretkola Konferencijske lige. Hrvatski klubovi – Osijek i Rijeka tek bi trebali izboriti plasman u ovu fazu kvalifikacija. Naime, kao što je otprije poznato, Osijek su u 2. pretkolu sastaje s kazahstanskim Kizilžarom, a Rijeka igra protiv švedskog Djurgardensa.

U trećem krugu kvalifikacija Konferencijske lige, u natjecanje se uključuje i pobjednik Hrvatskog kupa, splitski Hajduk. UEFA je objavila podskupine u kojima se ‘‘kriju‘‘ i (eventualni) budući suparnici hrvatskih klubova. Hajduk uoči 3. pretkola nema status nositelja i mogući su mu protivnici: belgijski Anderlecht, te ukupni pobjednici iz ogleda Liepaja (Latvija) – Young Boys (Švicarska), Vitoria (Portugal) – Puskas Akademia (Mađarska), Suduva (Litva) – Viborg (Danska).

Ukoliko izbori plasman u treći krug kvalifikacija, Osijeku prijete: pobjednik iz susreta Zire (Azerbajdžan) – Maccabi Tel Aviv (Izrael), Botev (Bugarska) – Apoel (Cipar), Saburtalo (Gruzija) – Steaua (Rumunjska), Gil Vicente (Portugal) i Wolfsberger (Austrija). O austrijskom predstavniku trener Osijeka Nenad Bjelica ponajviše zna budući da je dio karijere radio u spomenutom klubu.

Plasira li se Rijeka u 3. pretkolo Konferencijske lige ondje ju kao potencijalni suparnici čekaju: Panathinakos (Grčka), te bolji iz ogleda Sepsi (Rumunjska) – Olimpija (Slovenija), Vllaznia (Albanija) – Universitatea (Rumunjska), Koper (Slovenija) – Vaduz (Lihtenštajn), Petrocub (Moldavija) – Laci (Albanija).

Postoji međutim realna mogućnost da se predočeni UEFA-in međuždrijeb s objavljenim podskupinama poništi. Naime, u Nyonu su par Levski Sofija – PAOK objavili u dvije podskupine (drugoj i petoj).

U očekivanju reakcije UEFA-e možemo jedino konstatirati da se utakmice 3. pretkola Konferencijske lige igraju 4. i 11. kolovoza.

Linker
19. travanj 2024 06:31