Ilija Lončarević

 SPORTSKE NOVOSTI
POGLED UOČI ASTANE

Ilija Lončarević za SN: ‘Bitno je da se taj dinamovac psihološki ustabilio, to je daleko najvažnije‘

‘Ako će koncentracija biti prava, mislim da je Dinamo favorit isto kao što je bio i na početku ljeta‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. rujan 2023. 10:09

Modri su eliminirali Astanu u 2. kvalifikacijskom kolu Lige prvaka, ukupno s pola tuceta razlike. U plavom domu bilo je 4:0, u uzvratu 2:0.

Iako je u Kazahstanu u jednom dijelu drugog poluvremena Dinamo “šepao”, sve je ukupno izgledalo jako uvjerljivo. Može li tako izgledati i ovoga puta kad se ne igra na ispadanje, nego za bodove u skupini?

- Iako su otišla trojica reprezentativaca, nisu se dogodile neke spektakularne promjene u Dinamovoj momčadi. Već je proteklo neko vrijeme, za zaključiti jest da se vratar Ivan Nevistić ustabilio u psihološkom smislu, što je daleko najvažnije. Modri i dalje imaju svoje argumente za prvo mjesto u HNL-u i za plasman u europsko proljeće kad se radi o Konferencijskoj ligi - kaže nam u uvodu iskusni stručnjak Ilija Lončarević.

image

Ivan Nevistić

RONALD GORSIC Cropix

Napominje da je sad bitno da svi momčadski kapaciteti budu upotrebljivi na pravi način.

- Nema tu puno priče kad je Dinamo u pitanju. Vezna linija praktički ostaje ista, a za poziciju lijevog krila ima dovoljno kandidata. I kad tako gledamo, zaista se tu nema što puno filozofirati. Momčad je na okupu, ima svoju fizionomiju. Kad se radi o današnjoj utakmici, samo će biti pitanje koncentracije. Ako će koncentracija biti prava, mislim da je Dinamo favorit isto kao što je bio i na početku ljeta u one dvije utakmice koje je sigurno pobijedio.

Ipak, za kraj će kazati...

- Iako držim da se neće dogoditi da Astana iznenadi Dinamo, mora se biti oprezan. Primarno je dobro startati u utakmicu, odmah krenuti na pobjedu. Ako će biti tako, onda ne sumnjam u startna tri boda za Modre. Početak i pobjeda na startu skupine je jako bitna za nastavak, ali i za sve ono što će se dalje događati u nacionalnom prvenstvu, tu prije svega mislim na derbi s Hajdukom na Poljudu - zaključio je Lončarević.

Linker
05. prosinac 2023 18:48