Virtus iz San Marina

 SCREENSHOT INSTAGRAM
NEZABILJEŽEN POTEZ

Ispisali povijest, UEFA ih izbacila iz Europe, a sad pripremaju utakmicu kakva nikad nije odigrana

Nikada klub iz male državice nije igrao takvu utakmicu, makar bila i prijateljskog karaktera
Piše: SNObjavljeno: 06. srpanj 2023. 11:41

Nogometna reprezentacija San Marina uvjerljivo je posljednja na FIFA-inoj rang-ljestvici. Tome je tako iz mjeseca u mjesec, a mala državica u sastavu Italije simpatičan je protivnik za sve u kvalifikacijskim ciklusima za europska i svjetska prvenstva. Ništa bolji nisu ni klubovi, koji se iz sezone u sezonu mahom opraštaju u prvim, eventualno drugim pretkolima europskih klupskih natjecanja.

No, jedan je klub "iskočio" iz tih gabarita pa je prozvao i slavnu španjolsku - Osasunu. Ne, neće se s njima boriti za ulazak u jednu od skupina UEFA-inog natjecanja, već je, kao i Osasuna, doživio gorku sudbinu. Naime, krovna europska nogometna federacija izbacila je Virtus, osvajača Kupa u San Marinu iz europskih natjecanja na tri godine.

Virtus je prošle sezone zauzeo četvrto mjesto u nacionalnom prvenstvu San Marina, a Europe, u koju se plasirao po prvi puta u svojoj povijesti, će ga koštati kladioničarski skandal iz 2017. godine u kojeg je bilo umiješano nekoliko igrača tog kluba.

Tako će umjesto Virtusa, prvo pretkolo konferencijske lige igrati lani trećeplasirana Fiorita koja će za protivnike imati Zimbru iz moldavske prijestolnice Kišinjeva. Notirajmo da će u istoj fazi natjecanja igrati i Cosmos, lani drugoplasirana momčad prvenstva San Marina (protivnik je crnogorska Sutjeska), a da u 2. pretkolu nastupa nacionalni prvak Tre Penne koji će igrati s poraženim iz dvoboja prvog pretkola Lige prvaka između ljubljanske Olimpije i latvijske Valmiere.

Nakon što je izbačen iz Europe odlukom UEFA-e, Virtus je na svom Instagram-profilu pozvao Osasunu da ovoga ljeta odigraju prijateljsku utakmicu između diskvalificiranih momčadi.

Linker
04. svibanj 2024 17:35