Sergej Jakirović

 GORAN MEHKEK/Cropix
LOV NA ČETVRTFINALE

Jakirović ima sastav za PAOK. Startat će i brzanac koji je odbio pucati penal na Maksimiru?

U avionu za Solun bit će i Ogiwara, premda još nije maksimalno spreman
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. ožujak 2024. 06:05

S kakvim će sastavom Sergej Jakirović u pakao Soluna, na kultni Toumba stadion? Po svemu, s istim koji je nokautirao PAOK u Maksimiru, s onim dečkima koji su oduševili plavi nogometni puk prošli četvrtak. Na vratima će biti Nevistić, na desnom boku Ristovski, na lijevom Perković, a stoperski par bit će francuski, Bernauer i Theophile.

Ispred njih igrat će iskustvo i mladost, jedan od senatora i ponajboljih igrača Josip Mišić, te mlada zvijezda u naletu, Petar Sučić. Glavna faca u sredini terena će naravno biti Martin Baturina. Kad se radi o krilnim pozicijama, možda bi tu Profa mogao malo više razmišljati, ali ipak je za očekivati da na desno zaigra Špikić, a lijevo Hoxha.

Možda će netko pomisliti zašto Hoxha, kojem ne ide u posljednje vrijeme i koji je očito izgubio samopouzdanje jer eto odbio i pucati jedanaesterac protiv Slaven Belupa, kad mu je Martin Baturina to ponudio, gurajući mu loptu u ruke. Međutim, Modrima će s pretpostavljeni razvoj utakmice u kojem se očekuju naleti PAOK-a biti potrebna brzina u polukontrama i kontrama, brza tranzicija igre.

image

Arber Hoxha

DAMIR KRAJAČ/Cropix

A Hoxha je brz, brži od Gabriela Vidovića koji je bio jako dobar protiv Slaven Belupa u nedjelju. Konačno, možda mu baš krene protiv Grka i zabije svoj prvi pogodak u plavom dresu. Obično se stvari u nogometu i životu baš tako uspiju posložiti.

Možda ‘svemir‘ odluči da Arber baš u Grčkoj postane junak Modrih. Kad smo već kod te potrebne brzine u otvaranju igre prema naprijed, brz je i Kaneko, ali zasad se ipak čini da će Špikić dobiti prednost u udarnom sastavu. Naravno, u vrhu napada igrat će Bruno Petković, heroj prve maksimirske utakmice, čovjek koji može odlučiti svaku utakmicu.

U avionu za Solun bit će i Japanac Ogiwara, ali s obzirom na ozljedu koja ga je mučila, još nije maksimalno spreman za sve napore. Hoće li svoje mjesto uhvatiti i Marko Bulat, kojeg je također mučila ozljeda, Jakirović će odlučiti pred sami put u Solun. Kao što znate, za Konferencijsku ligu nisu prijavljeni Ademi, Pierre-Gabriel i Brodić.

Linker
11. svibanj 2024 12:11