Sergej Jakirović

 Goran Mehkek/imago Stock&people/profimedia
BRILJIRALI PROTIV BETISA

Jakirović iznenadio Španjolce, ali i sve navijače: Trener Dinama povukao je potez kojeg baš nitko nije očekivao

Trener Dinama sve je iznenadio postavom protiv španjolskog prvoligaša
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. veljača 2024. 12:32

Ostali smo pomalo iznenađeni kad je trener Sergej Jakirović u udarni sastav za utakmicu s Betisom gurnuo Ivana Nevistića i Maximea Bernauera. U redu, znamo da je Nevistić vratar koji je svojevremeno briljirao, zbog čega je i došao u Dinamo, da se radi o čuvaru mreže koji je vrlo visoka razina. Imao je nesreće u prvom dijelu sezone, jer mu se poklopilo nekoliko utakmica u kojima su Modri doživjeli poraze, a on je bio dio toga.

U HNL-u Dinamo je izgubio od Hajduka (0:1), pa onda šokantno od Gorice (1:2). Oba puta Nevistić je branio svih devedeset minuta. Onda je bio na vratima u onom potopu u Pragu (1:4), kad su se Modri oprostili od Europske lige, nije mu išlo... Potom je bio prvi vratar u onoj blamaži protiv Ballkanija u Prištini (0:2), pa je opet branio u maksimirskom porazu od Viktorije iz Plzena (0:1).

U pet od devet poraza

Dinamo je ove sezone ukupno doživio devet poraza (dva puta Hajduk, Gorica, Lokomotiva u HNL-u, dva puta Viktoria Plzen, Ballkani u Konferencijskoj ligi, po jednom u kvalifikacijama za Ligu prvaka (AEK), te jednom u kvalifikacijama u Europsku ligu (Sparta). I, kao za peh, Nevistić je od tih devet poraza, sudjelovao u njih - pet. Danijel Zagorac je branio u dva poraza (Lokomotiva u HNL-u) i Viktoria Plzen na gostovanju (Konferencijska liga), dok je Livaković prije nego što otišao u Fenerbahče inkasirao dva poraza (Hajduk u Maksimiru HNL), te AEK (Maksimir, kvalifikacije za Ligu prvaka). Tako da je spletom okolnosti Nevistić skupio više poraza od Zagorca i Livakovića zajedno.

Međutim, stalni su s Dinamovih treninga stizale informacije da Neva, kako ga zovu u plavoj svlačionici, na treninzima radi i brani sjajno. I zbog toga se Jakirović odlučio da protiv Betisa on bude prvi vratar. I fantastičan je to bio izbor. Ivan je bio izvrstan na stadionu Benito Villamarin, izgledao je kao čovjek kojem se ne može zabiti. Podsjetio je na one dane kad je bio u vrhunskoj formi koja ga je lansirala u Dinamo. Nakon utakmice Jakirović je kazao de će Nevistić braniti u Europi i u Kupu, dok će Zagorac braniti u HNL-u. Da vas podsjetimo, Nevistić ima 25 godina, može još dugo čuvati plavu mrežu i postati zaista nasljednik Dominika Livakovića. Uostalom, to je već trebao biti, ali uglavnom “mršavi” Dinamo ove sezone, a to je utjecalo i na neke njegove loše intervencije, bili su razlogom da to još nije. U jednom trenutku se čak u plavom domu razmišljalo o kupovini vratara, Nediljku Labroviću ili povratku Nikole Čavline, ali na kraju se od toga odustalo, Jakirović je bio posve zadovoljan sa Zagorcem i Nevistićem. A kako je u jednom dijelu sezone imao peh, kad je primao podosta golova, tako je Ivana u četvrtak pogladila i sreća, bio je sudionik jedne od većih Dinamovih europskih pobjeda, a uz to je branio vrhunski.

Kao da nije dugo izbivao

Drugo iznenađenje je bio Maxime Bernauer, kojeg je Jakirović spojio sa zemljakom Kevinom Theophileom. Na Bernauera smo već zaboravili, a onda je eto, naglo uskrsnuo u Sevilli, i on je imao sreću biti u udarnom sastavu koji je upisao trijumf za klupske almanahe. Odigrao je odličnu utakmicu. Kao da nije tako dugo izbivao s terena. Francuska veza Theophile - Bernauer je zaista bila izvrsna, izgleda da se Max sjajno snalazi u paru sa starijim kolegom. Kako će biti dalje, treba vidjeti. Sve to isto vrijedi i za Nevistića... No, stoji činjenica da je Sergej Jakirović pogodio s obojicom, iznenađenja za sve navijače Modrih i druge pratitelje nogometa, Nevistić i Bernauer, bili su iznenađenja i za Betis.

Linker
28. travanj 2024 07:18