VLADO KOS Cropix
Dražen Antolić
SUNOVRAT KLUBA

Jakirović je izgleda najveća Dinamova zvijezda svih vremena, ali sudbina bi se mogla baš bolno poigrati s njim

Izgubio je već šesti put, ima li doista poput mačke devet života?
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. studeni 2023. 22:26

Ovaj put nije bilo ni sreće jer da pogodak Kulenovića ne bude priznat odlučivala je jedna teška odluka VAR-a, a bod bi ipak bacio nešto vedrijih tonova na utakmicu u Češkoj, no to ne mijenja na činjenici da su Modri odigrali još jednu nedorečenu, mekanu i nedefiniranu utakmicu u kojoj su osim toga našli novi način da poklone pogodak suparniku. Ima li darežljivijih ljudi na svijetu od njih?

Svaka momčad koja išta vrijedi dobije Dinamo. Sunovrat kluba koji je ušao u kvalifikacije Lige prvaka i potom u skupinu Konferencijske lige s pozicije broj 1, kao favorit s najvišim koeficijentom, stravičan je i bolan, a Sergej Jakirović je izgleda najveća zvijezda kluba svih vremena jer nikome se nije davao takav kredit. No, sad mu curi sudačka nadoknada... Doveo se do toga da mu upravo na Rujevici, s koje je dao petama vjetra kako bi “doletio” u Maksimir, može biti sudbonosna utakmica. Izgubio je već šesti put, ima li doista poput mačke devet života ili bi sedma izgubljena utakmica, kad bi se dogodila u Rijeci, značila njegovu dekapitaciju? Nakon stradanja na Kosovu ponudio je mandat na raspolaganje, sad za to nema potrebe, kucaju ključni sati... Međutim, krah Jakirovića najveći je debakl i Uprave kluba koja bi, otpusti li trenera, trebala s njim. Jer ona je upravo njega odabrala, nitko ih nije silio sa smijene Igora Bišćana.

Dinamo je još jednom imao posjed i značajan dio događanja na suparničkoj polovici, ali dojam u Europi je da protivnik s podsmijehom gleda kako pati, kako teško kreira šanse i još teže zabija golove. Dva kola prije kraja nalazi se na posljednjem mjestu na tablici najlakše europske skupine u kojoj je ikad igrao. Jedina sreća ili nesreća je što i dalje ima šanse proći kao drugi ako dobije Astanu i Ballkani, no užasna je istina i za Modre i za hrvatski nogomet da nikoga ove sezone nisu dobili u Europi osim Astane. Ne računajući prvi susret sa Spartom nakon kojeg je stiglo ispadanje. Ironija sudbine bila bi da im sad ta Astana u četvrtom srazu, nakon što je primila jedanaest pogodaka u prva tri, skine skalp, izbaci ih, a ona ode dalje.

Josip Mišić je još jednom pogreškom i skrivljenim kaznenim udarcem gurnuo Dinamu glavu ispod vode, sada je već na desetak kikseva ove sezone koji su išli od lošeg do kriminalnog i jako skupo koštali. Može se komentirati je li to bio jedanaesterac, ali imao je u skoku visoko dignute ruke i to se češće kažnjava nego oprašta. Ionako psihički labilna ekipa pretrpjela je udarac ni iz čega i gotovo posve propala jer Viktoria ju je mogla razbiti do kraja prvog dijela. To se nije dogodilo pa je na kraju modri sastav išao va banque što mu se gotovo isplatilo, no nije bilo sreće.

Linker
28. travanj 2024 20:59