Sergej Jakirović

 RONALD GORŠIĆ/Cropix
PRESS KONFERENCIJA

Jakirović otkrio zašto nije htio mijenjati: ‘PAOK je dobio samo jedno poluvrijeme‘

"Kako je Lucescu rekao da su oni sami sebe pobijedili u Zagrebu, tako smo mi danas sami sebe pobijedili"
Piše: Dražen Krušelj iz SolunaObjavljeno: 14. ožujak 2024. 22:11

Večeras smo izgubili utakmicu u prvom poluvremenu. Iako smo izdržali početni pritisak, od početka je bilo jasno da smo u opasnosti. Bili smo slabi u duelima, puno više energije pokazivao je PAOK. Najjeftinije pogreške činili smo u prekidima, prelako se istopila prednost iz Zagreba. Počeli smo u drugom poluvremenu igrati opuštenije, 25 minuta bili smo bolji, stavljali ih pod pritisak, imali sjajnu šansu Špikića. Neshvatljivo mi je da smo primili dva identična gola iz prekida, jer znali smo da PAOK prakticira prijenos lopte na drugu vratnicu - zbrajao je dojmove Sergej Jakirović na press konferenciji.

Gdje ste pogriješili u pripremi?

- Nije se pogriješilo u pripremi. Prvi put otkako sam u Dinamu osjetio sam određeni strah, da ne želimo loptu. To smo radili u početku drugog poluvremena, kad smo se opustili bez problema smo dolazili u zadnju trećinu. Olako smo za jedno poluvrijeme prosuli prednost iz prve utakmice. Bili smo mlaki u duelima, tu smo totalno podbacili.

image
RONALD GORŠIĆ/Cropix

Je li PAOK objektivno jači?

- Znali smo kad smo ih izvukli da su jako dobra ekipa. Ipak, od četiri poluvremena oni su bili bolji samo danas u prvom poluvremenu kada mi nismo bili na svojoj razini. Kako je Lucescu prije tjedan dana rekao da su oni sami sebe pobijedili u Zagrebu, tako smo mi ovdje sami sebe pobijedili.

Ovakav poraz peče?

- Jako teško mi pada. Čak sada na prvu teško analizirati. Unatoč početnom pritisku dobro smo stajali, no čim je Nevistić skinuo prvu šansu, uvidjeli smo da ćemo imati problema. Svaki njihov korner je bio problem za nas. Jesmo li pali pod atmosferu, ne znam. Puno smo pričali o tome, bili smo pripremljeni na pakleni ambijent. Bez obzira na rezultat, očekivao sam da ćemo igrati svoju igru, ali to je bilo premalo.

Zašto niste mijenjali na poluvremenu?

- Puno bi izmjena na poluvremenu trebalo napraviti nakon 0-3. Rekli smo da ćemo izdržati 10-15 minuta nastavka u istoj postavi. Nakon izjednačenja bili smo u dobrom momentumu. Najviše ćemo žaliti za Špikićevom šansom, Kotarski je sjajno obranio. Da je to zabio...

Na oproštaju od Europe trener je rekao:

- Svaki poraz u Dinamu teško pada, to uopće nije sporno. Naravno da su igrači razočarani. Propustili smo jednu lijepu priliku, ali možemo biti ponosni što smo došli u ovu fazu natjecanja. Svaka greškica se ovdje kažnjava.

Linker
13. svibanj 2024 03:07