RONALD GORŠIĆ/Cropix
REAKCIJA TRENERA

Jakirović: Ovo je bilo polufinale, sad nas čeka finale. Jedan nam je igrač puno donio

‘Drago mi je da je Rukavina dobio priliku, pred njim je sjajna budućnost u ovakvim natjecanjima‘
Piše: SNObjavljeno: 30. studeni 2023. 18:57

Dinamo se mučio u prvom poluvremenu, Danijel Zagorac čak je obranio kazneni udarac Astane u 11. minuti, a kasnije je golovima Gabriela Vidovića odnosno Takura Kaneka stigao do 2:0 pobjede. I sada u posljednjem kolu dočekuju Ballkani na Maksimiru.

- Mislim da smo dobro ušli u utakmicu, do jedanaesterca imali posjed pod kontrolom. Čekali smo kontre, polukontre. Ono što je bilo slabo u prvom poluvremenu su čiste lopte koje smo davali. Na poluvremenu smo napravili jednu zamjenu, Sučić nam je puno toga donio. Imali smo još situacija u kojima smo mogli zabiti, greda Moharramija, ali evo zahvaljujući prethodnim golovima Vidovića i Kaneka došli smo do tri boda - rekao je trener Modrih Sergej Jakirović za ArenaSport nakon utakmice.

- Prvi dolazak Astane pred naša vrata bio je kod jedanaesterca. Spasio nas je Zagorac. Ristovski je stisnuo zube, izdržao je, isto tako i Boško (Šutalo) koji je ušao posljednjih petnaestak minuta koji igra pod ozljedom. Dobili smo priliku i da mladi Gabriel Rukavina upiše europski debi, lijepa je budućnost pred njim - nastavio je Jakirović secirati detalje ovog trijumfa.

Preostao im je još susret na Maksimiru. Ballkani u teoriji i dalje ima šanse za prolazak. Bit će to utakmica - biti ili ne biti.

- Ovo je za nas bilo polufinale, sad smo ušli u finale i sada je sve na nama da pobijedimo i plasiramo se dalje.

Linker
12. svibanj 2024 04:34