RONALD GORSIC Cropix
S NOVINARIMA U PRIŠTINI

Jakirović potvrdio novi udarac za Dinamo i progovorio o derbiju: ‘Nezasluženo smo izgubili od Hajduka‘

‘Upitan je Drmić od ovih igrača koji su ovdje i nećemo s njim riskirati jer nas u nedjelju čeka Istra‘
Piše: Davorin Olivari iz PrištineObjavljeno: 04. listopad 2023. 18:13

Trener Modrih Sergej Jakirović je prije treninga Modrih na stadionu Fadil Vokkri održao presicu, uz njega je bio i Marko Bulat.

- Očekuje nas zahtjevna utakmica. Ballkani je dobro vođen, organizirana je i kompetitivna momčad, lako prilagodljiva, u odnosu na protivnika znaju promijeniti sustav, igraju u rombu 4-4-2. Pripremali smo se, analizirali, ritam nam je gust i ubitačan, nemamo se vremena žaliti, čeka nas stalno nova utakmica. Morati ćemo biti na maksimalnoj razini igre i agresivnosti, na rubu fanatizma. Ballkani tako igra, barem pred svojim navijačima. Jako je zanimljivo da imaju sve pobjede na svom terenu u Europu, to je znak opasnosti. Zato ćemo morati biti na maksimalnoj razini ako želimo nešto uzeti - kazao je u uvodu Jakirović.

Veznjak Marko Bulat je kazao...

- Nogometni svijet nije bio upoznat s Ballkanijem. Nismo niti mi bili dok ih nismo gledali na analizi. Radi se stvarno o potentnoj momčadi, koja već dvije-tri godine igra skupa. Agresivni su, idu u tijelo, traže duel igru. Rekao bih da su jako dobri na lopti. U prekidima su opasni, imaju dva-tri visoka igrača, koji idu na prekide. Tu moramo biti koncentrirani i ozbiljni, ne smijemo im dati ništa. Od prve minute moramo krenuti jako. Drukčije neće moći, jer su oni domaćinska momčad. Teren je kakav jest, nama i njima isti. Mislim das ćemo odigrati odličnu utakmicu, jedva je čekam, i mi igrači i stručni stožer. Pogotovo jer smo u prvenstvu zakazali u posljednjem kolu, tako da nam ova utakmica jako dobro dođe.

Kakvo je zdravstveno stanje 22 igrača koji su stigli?

- Drmić je upitan. Nećemo riskirati s njim. U nedjelju nas već čeka prvenstveni okršaj s Istrom 1961. Baturina je trenirao na 50 posto, rekao je da ga ne smeta koljeno, vidjet ćemo još - otkrio je Jakirović.

Kako je stanje u momčadi nakon poraza od Hajduka, stiglo je pitanje za Bulata?

- Ta utakmica s Hajdukom bila je specifična. Ne bih rekao da smo odigrali kako je na kraju izgledao rezultat. Bili smo dobri i igrali na dobroj razini. Imali smo puno pokušaja prema golu. Teško je objasniti da smo iz jedne duge lopte primili gol. Svlačionica je svjesna da smo odigrali dobro - rekao je Bulat.

Može li poraz od Hajduka utjecati na sutrašnju utakmicu?

- I kad smo pobjeđivali nismo puno slavili. Teško nam je, nismo zasluženo izgubili, bio je to zalutali metak. Dobro nam dođe ova utakmica, da se iskupimo. Svaku utakmicu darujemo nešto, s time nisam zadovoljan. Iz svake utakmice moramo izvući pouke - kazao je Jakirović.

U Prištini ima dosta poklonika Dinama?

- Znam da ima puno Dinamovih navijača. Dočekalo nas je nekolicina i fotografirali se s nama pred hotelom. Kujtim Shala je igrao za Dinamo, ostavio veliki trag. Igrao sam ovdje i s Rijekom protiv Dukagjinija.

Ballkani je prikazao dokumentarni film u kojem je pokazao Dinamovu nogometnu školu, želi kopirati maksimirske ideje.

- Tek sam došao, ne mogu previše govoriti o tome. Radi se o stalnoj doselekciji, treba puno rada, truda i zdravlja. Treba se otvoriti put mladim igračima, svi klubovi na Balkanu od toga žive.

Navijača nema, kako se osjeća?

- Takva je odluka UEFA-a, moramo to poštivati. Naravno da nam nedostaju. Žao zbog toga, osjećamo njihov izostanak.

Ima li razlike doći na Kosovo kao trener Rijeke i trener Dinama?

- Meni osobno je isto, radim svoj posao kao i prije. Ali, tu ima puno navijača Dinama. Tako je bilo i puno navijača Rijeke, moj bivši igrač Veldin Hodža dolazi iz ovih krajeva, tek se i oženio, pa sam ga morao pustiti jer je ovdje imao puno svojih navijača. Meni je uvijek isto, najbitnije mi je da se momčad predstavi u dobrom svjetlu i da ostvarimo pobjedu - zaključio je Jakirović.

Linker
16. svibanj 2024 00:18