Gennaro Gattuso

 DAMIR KRAJAC Cropix
NAZIRE SE OBRIS EKIPE

Je li ovo sastav Hajduka za novi europski izazov? Evo kako bi Bijeli trebali izgledati na startu nove sezone

Torshavn nije suparnik od kojeg bi Hajduk i s ovom postavom trebao strahovati
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. srpanj 2024. 22:31

Postava Hajduka koja bi trebala istrčati protiv HB Torshavna sada se već solidno nazire. U njoj bi po onome što smo vidjeli na pripremama trebalo biti sljedećih 11 igrača:

Lučić - Moufi, Uremović, Šarlija, Diallo - Jurak (Krovinović), Capan - Sahiti, Pukštas, Perišić - Livaja.

Obranu nije problem složiti jer Gattuso (ni) u njoj nema puno izbora. Odlučio se Talijan za Lučića kao prvog golmana, što znači da kapetan Kalinić ostaje u statusu pričuve. Moufi praktički i nema zamjenu na desnog boku, Uremović je uvjerljivo prvi stoper, a Šarlija je na pripremama zauzeo mjesto ispred Prpića i Eleza na poziciji drugog stopera. Diallo je prvi lijevi bok, barem dok se Melnjak ne vrati u pravu formu.

Kako je Sigur ozlijeđen, Gattuso ima problem na poziciji dva zadnja vezna. Protiv Fenerbahčea te su pozicije zauzeli Jurak (18) i Capan (20). Pričamo o jako mladim igračima, s tim da Jurak nema seniorskog iskustva. Je li stoga realnije očekivati Krovinovićev povratak u udarnu postavu? Kao prve "desetka" u sustavu 4-2-3-1 nameće se Pukštas, kojemu je konkurent Kalik.

Puno je nepoznanica na krilnim pozicijama. Perišić se tek priključio pripremama, ali jasno je da s njim kondicijskih problema neće biti. Stoga vjerujemo da će Perišić već protiv Torshavna stati na svoju poziciju lijevog krila. Na drugom krilu očekujemo Sahitija, premda i taj mladi Durdov ima puno razloga vjerovati da može biti starter. Ne bude li Perišić odmah izbor za lijevo krilo, tamo bi trebao preseliti Sahiti, te tako odmah otvoriti prostor za Durdova. U vršku napada Livaja trenutačno nema pravu konkurenciju.

Torshavn nije suparnik od kojeg bi Hajduk i s ovom postavom trebao strahovati, premda su Farski otoci zadnjih godina sve bolji u nogometu. No, Splićani će morati biti jako oprezni i rastrčani. Da se ne bi ponovila Gzira...

Linker
05. rujan 2024 22:51