VLADO KOS Cropix
SLAVONCI U GOSTIMA

‘Jedan čovjek je pokrenuo Osijek sa svojom energijom, to je prednost pred utakmice s Adanom‘

Osijek prvu utakmicu trećeg pretkola kvalifikacije Konferencijske lige igra u gostima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. kolovoz 2023. 13:11

Osijek danas igra utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige protiv Adana Demirspora. Za Sportske novosti tu utakmicu najavljuje Jurica Vranješ:

Osijek je trenutačno u dobrom stanju, pozitiva je ogromna. Dobro su startali u Hrvatskoj nogometnoj ligi, postigli su deset pogodaka u dvije utakmice. Posebno je važno što su nakon zaostatka kontra Rudeša od 0:3 uspjeli preokrenuti tu utakmicu i pobijediti 4:3. Takvi preokreti su ponekad iznimno bitni za momčad.

Za razliku od vremena prije, sad je u Osijeku sjajna situacija. Trener Stjepan Tomas sve je to pokrenuo sa svojom energijom, rezultati su vidljivi. Zato mislim da u ovom trenutku Osijek može igrati ravnopravno i pobijediti takve klubove kao što je Adanaspor.

Bio sam u Ljubljani na utakmici Olimpija - Galatasaray. Dobili su Turci s 3:0, ali moglo je biti i drukčije, Olimpija je imala svojih prilika.

Ljubljančanima je poništen pogodak, moglo je otići i na njihovu stranu. A Galatasaray je najbolja turska momčad. Adanaspor nije na toj razini, tako da držim da se Osijek može nositi s njima.

Prva utakmica igra se u Turskoj i da - jako je važna. Na ovoj razini te prve utakmice su bitne jer se na njima radi dobra atmosfera, pobjede donose veliki zamah, pobjede svakako donose mir pred uzvratne oglede.

Kažem, na ovoj razini, s obzirom na to da je najboljim europskim klubovima svejedno igraju li doma ili vani, no ovima nije.

Adanaspor nakon dugo vremena želi igrati europske utakmice, Turci sigurno misle da su imali dobar ždrijeb u kvalifikacijama Konferencijske lige, da su se namjerili na protivnika kojeg svakako mogu preskočiti.

Ali, Stjepan Tomas je radio u Turskoj, zna sve o turskom nogometu, znat će pripremiti svoju momčad za tu prvu utakmicu i tu vidim određenu prednost za Osijek.

Ako Osječani ne izgube tu prvu utakmicu, onda su njihove šanse u uzvratu idućeg četvrtak u novoj Apus Areni zaista velike. Vjerujem u Osijek, vjerujem da mogu biti u dvije utakmice bolji od Turaka.

Prognoza? Recimo, 55:45 za Osijek.

Linker
18. svibanj 2024 10:03