Gennaro Gattuso

 NIKOLA VILIĆ/Cropix
HAJDUČKA ‘NULA‘

Jesu li očekivanja od Gattusa previsoka? Jedan igrač Hajduka djeluje potpuno izgubljeno

Trener je šokirao javnost kada je na klupi ostavio Perišića i Rakitića, ali je to ipak bilo opravdano
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 10. kolovoz 2024. 14:58

Hajduk je u Ružomberoku uz nedovoljno dobar dojam što se tiče igre, ipak ostvario pozitivan rezultat, tih 0-0 trebalo bi biti garancija prolaza u play off Konferencijske lige. A tamo, što dragi Bog dade…

Svi komentatori prvog susreta u Slovačkoj jednodušni su u ocjenama da igra škvadre trenera Gennara Gattusa ne pokazuje napredak na planu igre, to jest da djeluje neorganizirano u konstrukciji igre prema napadu. Ne treba dvoumiti da je talijanski trener itekako svjestan tih manjkavosti, ali jednako tako je bjelodano da Gattuso pokazuje primjernu pragmatičnost u pogledu igre na rezultat.

Uostalom, Mister takvu svoju orijentaciju uporno dokazuje sastavom momčadi gurajuću u prvi plan igrače s naglaskom na radne kvalitete. Po svemu se da zaključiti da je Gattuso trener takvog kova, on nepokolebljivo inzistira na radnim sposobnostima, posebno duel igri, kakvu su u stanju pružiti igrači tipa Kalik.

- Znali smo da neće biti lako - rekao je trener Gattuso u osvrtu na utakmicu. Mogli smo i morali igrati bolje, pogotovo u zadnjih 25 metara. Moramo pokušati ne gubiti lopte.

Na neki način GG je šokirao javnost kada je na klupi ostavio dva plemenita igrača, dva Ivana - Perišića i Rakitića, ali je po svemu to bilo opravdano. U Ružomberoku se tražila energija, kojom ovi trenutno baš i ne raspolažu, pogotovo jer je Gattuso bio prisiljen u momčad postaviti Melnjaka, koji je također na "minimalcu".

Ipak, u dosadašnjim utakmicama, Hajduk je pokazao čvrstu igru obrani (Fahd Moufi bi morao shvatiti da je u prvom redu obrambeni igrač), a to je preduvjet za postizanje pozitivnih rezultata.

U ovom periodu, od početka sezone, znatno ispod očekivanja igra mladi Amerikanac Rokas Pukštas, on djeluje izgubljeno, baš neprepoznatljivo. Vjerojatno je to psihološko pitanje, slično kao i kod Emira Sahitija, jer njih dvojica žele što prije napustiti Poljud. Po svemu treneru nije lako, niz od sedam utakmica čeka njegovu momčad do kraja kolovoza...

Linker
15. rujan 2024 21:36