GORAN MEHKEK Cropix
‘ZNAMO SVE O NJIMA‘

Josip Mišić uoči novog europskog izazova: ‘Moramo pobijediti kako god znamo, s Brunom smo puno jači‘

Pouzdani veznjak ističe da je Plavima pobjeda protiv Osijeka udahnula samopouzdanje
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 27. studeni 2023. 23:29

Dinamov veznjak Josip Mišić s pravom je postao ambasador klupske Zaklade "Nema predaje", podsjetimo da je prije tri godine operirao rak testisa i pobijedio je u toj, najvažnijoj, borbi života, ni sekunde nije pomislio na predaju. Takav je i na travnjaku, jedan je od najboljih Dinamovih igrača, a nakon dodjele stipendija učenicima i studentima, Mišić je rekao:

- Drago mi je što sam ambasador ove Zaklade i sretan sam jer klub pomaže tim mladim ljudima. Sigurno im nije lako, odabrani su svakako zaslužili te stipendije i neka samo tako nastave – rekao je Mišić i pogledao prema četvrtku i dvoboju s Astanom u Konferencijskoj ligi:

image
RONALD GORSIC Cropix

- Triput smo ove sezone igrali protiv njih, triput smo ih pobijedili. Na dvije domaće utakmice apsolutno smo dominirali i uvjerljivo slavili (4:0 i 5:1), dok smo u Astani također pobijedili (2:0), ali taj rezultat nije bio realan pokazatelj zbivanja na travnjaku, rezultat je svakako bio bolji od naše igre. Morat ćemo za novu pobjedu odigrati znatno bolju utakmicu nego početkom kolovoza. Neće biti lako, pred nama je dugo putovanje, teškoće nam može stvarati i vremenska razlika (plus pet sati u odnosu na srednjeeuropsko vrijeme, op. a.), pa teren s umjetnom travom... Međutim, nikakav alibi nećemo, ni ne smijemo tražiti, moramo biti spremni na sve i dobro se pripremiti za težak okršaj u kojem nam vrijede samo tri boda. Nemamo više pravo na pogrešan korak, moramo osvojiti ta tri boda kako god znamo, neće biti važan "umjetnički dojam", sve treba biti podređeno pobjedi.

Dobro poznajete Astanu, igrali ste ove sezone s njima više nego s hrvatskim klubovima. Olakšava li vam to pripremu za važnu utakmicu?

- Sigurno se lakše pripremiti za utakmicu protiv suparnika kojeg dobro poznajemo. Znamo sve o njima i idemo po pobjedu.

image
RONALD GORSIC Cropix

Jeste li se malo napunili samopouzdanjem nakon "iščupane" pobjede protiv Osijeka?

- Jesmo, svakako jesmo. Odmah se u svlačionici osjetilo bolje ozračje, energija je pozitivnija, puni smo elana, vidi se to i na treninzima. Želimo spojiti dvije pobjede, kad bismo se iz Astane vratili s bodovima, samopouzdanje bi naraslo do maksimuma.

Jeste li spremni za pet pobjeda do kraja sezone, tri prvenstvene i dvije europske, možete li to ostvariti?

- Vjerujem da možemo! Iako su pred nama teške utamice, iako će nas opteretiti i ovo daleko i dugačko putovanje, dat ćemo sve od sebe kako bismo ovu jesen ipak završili na lijep način.

image
RONALD GORSIC Cropix

Prije 20-ak dana trener Sergej Jakirović istaknuo je kako vama, starijim i iskusnijim igračima, najteže padaju ovosezonske lošije igre i rezultati, jer niste dosad navikli na takvu situaciju, nego ste s Dinamom godinama ostvarivali uspjehe...

- Točno je to, nije nam lako, doista je najteže nama koji smo toliko toga lijepog doživjeli u Maksimiru. Došao sam u Dinamo u srpnju 2021. godine i nikad, baš nikad, nije bilo ovako, nikad se nije "poklopilo" toliko loših rezultata. No, moramo pronaći izlaz iz ove situacije, moramo se uzdići i vratiti na pobjedničku stazu.

image
MARKO LUKUNIC/PIXSELL Pixsell

Jeste li u prednosti zbog spoznaje da je Astana posljednju utakmicu odigrala 9. studenoga?

- Istina je, nisu u natjecateljskom ritmu i to bi trebala biti naša prednost. Međutim, oni su sigurno odmorniji od nas, samo treniraju, a mi igramo svaka tri dana utakmicu. Osobno, volim igrati utakmice u tom ritmu, to me ispunjava i nemam nikakav problem s takvim tempom igranja - rekao je Mišić, dodavši i nekoliko riječi o povratku Brune Petkovića:

- Vidjelo se i protiv Osijeka koliko nam Bruno znači. Iako nije u punom natjecateljskom ritmu, bio je među našim najboljim igračima, zadržao je svaku loptu i potom odigravao ono što nitko ne vidi. S njegovim smo povratkom znatno jači i stabilniji, vuče nas i diže prema naprijed, lakše igramo kad je Bruno opet u momčadi – smatra pouzdani Dinamo veznjak.

Linker
10. svibanj 2024 07:23