JOE KLAMAR Afp
SLAVIT ĆE DUGO U NOĆ

Junaci Londona: ‘Ma kakva Europska liga, razmišljam samo o zabavi!; ‘I ja isto, sve dok ima alkohola!‘

Zanimljivo, jedan je igrač u Pragu postao prvi ikada s osvojenim svim trofejima UEFA-e
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 07. lipanj 2023. 23:50

West Ham je rezultatom 2:1 nadjačao Fiorentinu u povijesno drugom finalu Konferencijske lige i stao na kraj trofejnoj suši dugoj čak 42 godine, kada su podigli trofej drugog razreda engleskog nogometa. Bila je to povijesna noć za londonski sastav u Pragu, a heroji nose ime Saida Benrahme (62‘) i Jarroda Bowena (90‘), dok pogodak Bonaventure (68‘), ispostavit će se, Violama nije ništa više od slabašne utjehe.

Zanimljivo, branič West Hama Emerson Palmieri postao je prvi igrač ikada koji je osvojio apsolutno sve trofeje UEFA-e. Trofej Europske lige podigao je s Chelseajem 2019., u istom dresu kasnije je proslavio Ligu prvaka (2020./2021.) i UEFA Superkup, a u međuvremenu zasjeo na vrh Europe s reprezentacijom Italije 2021. godine.

image

Declan Rice

MICHAL CIZEK Afp

Nakon dodijele medalja, upravo je presudni igrač Bowen prvi stao pred mikrofon BT Sporta. Iako je ovom pobjedom West Ham osigurao nastup u Europskoj ligi, na pameti su mu neke druge stvari. Engleze u Pragu čeka neprospavana noć.

- Ovo je san, igrač uvijek želi odlučiti ogled u posljednjim minutama. I to pred ovakvim navijačima! Ovo je za plakati od sreće! Nikada nisam osjetio nešto ovakvo. Možda sam jednostavno imao sreće. Europska liga? Ne razmišljam o tome, razmišljam samo o večerašnjoj zabavi - klicao je 26-godišnji napadač, a party ne može dočekati ni njegov suigrač iz ofenzivne linije Michail Antonio:

- Dokle god ima alkohola i ja ću uživati!

image

Slavlje u fan-zoni

AFP STRINGER Afp

S druge strane, Fiorentina je u očaju. Drugo im je ovo finale u posljednja dva tjedna, završavaju ga s osjećajem gorčine, kao i protiv milanskog Intera u završnici Kupa Italije, gdje su poraženi istim rezultatom.

- Bili smo dobri, ovakav poraz je jako bolan. Nemam riječi, ekipa je dala sve od sebe. Očito moramo imati bolji fokus u određenim trenucima. U finalu odlučuju sitnice. Kod presudnog pogotka pogrešno smo procijenili situaciju - kazao je stoper talijanskog sastava Nikola Milenković nakon susreta.

Dodajmo i da je najveća zvijezda ekipe - Declan Rice - vjerojatno odigrao posljednju utakmicu za West Ham, prenosi Daily Mail. Očekuje se da će veznjak engleske reprezentacije ovog ljeta napraviti transfer karijere.

Linker
28. travanj 2024 03:29