DAMIR KRAJAC Cropix
ODREĐEN SUDAC

Kad Grci nisu vjerovali svojima pozvali su njega u pomoć, evo tko će suditi Dinamu u sudaru s PAOK-om

Azer ima iskustva sa grčkim klubovima, budući da je u posljednjih pet godina sudio osam utakmica grčkoga prvenstva
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 05. ožujak 2024. 12:41

UEFA je odredila da će utakmicu Dinamo – PAOK (četvrtak, Maksimir, 21 sat) suditi 36-godišnji sudac iz Azerbajdžana, Aliyar Aghayev. Dosad nije sudio Dinamu, kao ni ostalim hrvatskim klubovima, a jednom je sudio našoj mladoj reprezentaciji (do 21. godine). Bilo je to 2013. godine u 3. kolu kvalifikacija za odlazak na Euro, Hrvatska je u Kranjčevićevoj svladala Lihtenštajn 4:0.

No, Azer ima iskustva sa grčkim klubovima, budući da je u posljednjih pet godina sudio osam utakmica grčkoga prvenstva. Grčki je Savez, naime, zbog nepovjerenja klubova u domaće arbitre, pozvao inozemne suce da arbitriraju na važnim utakmicama.

Četiri je utakmice Aghayev sudio u doigravanjima - 2021. godine Panathinaikos - PAOK (3:0), godinu potom arbitrirao je na dvobojima Olympiacos - AEK (1:1) i Panathinaikos - Aris (1:0), a lani je sudio solunski derbi PAOK - Aris (3:2).

Još je u četiri navrata sudio u prvom dijelu grčkoga prvenstva - 2019. godine PAOK - Atromitos (3:0), godinu kasnije Panathinaikos - PAOK (2:0), 2020. godine Atromitos - AEL (1:1), a prije nešto manje od mjesec dana arbitrirao je na derbiju PAOK - AEK (1:1). Nije bilo prigovora na suđenje, a Aghayev je podijelio pet žutih kartona, dva igračima PAOK-a, tri AEK-u, "požutio" je tada i Domagoj Vida.

Aghayevu će pomoćnici u Zagrebu biti sunarodnjaci Zeynalov i Amirali, a četvrti sudac Masiyev također je iz Azerbajdžana. U VAR sobi bit će Nijemci Stegemann (VAR) i Müller (AVAR).

Linker
27. travanj 2024 04:46