MARKO MRKONJIC Cropix
VEČER ZA ZABORAV

Kakav šok za Osijek u Gradskom vrtu! Prosuli su prednost protiv Kazahstanaca i ispali iz Europe

Osijek je doživio katastrofu na domaćem terenu i s 2:0 porazom od Kizilžara ispao iz Europe
Piše: Sportske novosti, HinaObjavljeno: 28. srpanj 2022. 22:24

OSIJEK - KIZILŽAR 0:2 (Ivaniadze 61‘, Kone 71‘)

OSIJEK: Ivušić - Bartolec (Od 74. Miloš), Škorić, Lončar, Jurčević - Lovrić (Od 61. Caktaš), Brlek (Od 74. Beljo), Nejašmić, Fiolić (Od 81. Mance) - Kleinheisler, Mierez

KIZILŽAR: Lobancev - Tapalov, Gurman, Karkaševič, Mužek, Bušman - Jakovlev (Od 70. Muldinov), Kone, Podio, Kozlov (od 60. Ivaniadze) - Lobjanidze (Od 81. Murachev)


Golove za goste postigli su Giorgi Ivaniadze u 61. i Moussa Kone u 71. minuti.

Osječani su u prvom poluvremenu bili mnogobolji suparnik, u više navrata prijetili su gostujućem vrataru Lobancevu, najkonkretniji su bili Brlek u 12. i Lovrić u 18. minuti. Vrlo je aktivan bio Mierez koji je kao najistureniji napadač konstantno "maltertirao" obrambene igrače Kizilžara.

Jedinu izglednu priliku u prvom dijelu gosti su imali u 10. minuti kada je Lobžanidze bio neprecizan iz izgledne situacije.

Sve se promijenilo u 61. minuti kada je Kizilžar neočekivano poveo. Tapalov je ubacio s desnog krila, njegov centaršut nije dobro očišćen te je lopta pala na nogu Ivaniadzeu koji je sa 15 metara preciznim udarcem svladao Ivušića. Gruzijski se igrač u strijelce upisao samo minutu nakon ulaska u igru.

Primljeni pogodak nije "probudio" domaće, štoviše 10 minuta kasnije Kizilžar je stigao i do drugog gola i rezultata koji ga je vodio u sljedeći krug natjecanja. Ovoga puta lopta je stigla na lijevi bok do Bušmana koji je preciznim ubačajem pronašao nečuvanog Konea, a ovaj je glavom u padu sa 10-ak metara još jednom zatresao mrežu.

Nakon drugog primljenog gola trener Osijeka Nenad Bjelica bacio je sve karte na napad, uveo je Belju i Mancea te s tri napadača pokušao doći do gola koji bi odveo dvoboj u produžetak. No, iako je na raspolaganju imao više od 20 minuta, domaći sastav nije stvorio niti jednu izglednu priliku za pogodak te se zasluženo vrlo rano oprostio od igranja u Europi.

Ključnim se tako pokazao neshvatljivi autogol Nejašmića u završnici prve utakmice prije tjedan dana u Nur-Sultanu u trenucima kada je Osijek vodio sa 2-0 i imao igrača više.

Ranije u četvrtak iz Konferencijske lige ispala je i Rijeka koja je u dvije utakmice izgubila od švedskog Djurgardena, pa je jedini hrvatski predstavnik u ovom natjecanju ostao Hajduk.


PRIJENOS UŽIVO:

90+2 - Navijači Osijeka skandiraju: ‘Bjelica, odlazi!‘... Jasno je što misle o ovom velikom kiksu svoje ekipe koja je na pragu ispadanja od ekipe koja se u Kazahstanu bori za ostanak u ligi.

90 - Ima još pet minuta nade za Osijek.

87 - Požutio je i Murachev.

85 - Žuti karton dobio je i Jurčević (Osijek).

82 - Lobancev je požutio zbog zadržavanja igre.

81 - Lobjanidze je izvan igre, ušao je Murachev.

81 - Izašao je Fiolić, ušao Mance.

74 - Dvostruka izmjena kod Osijeka. Izašli su Bartolec i Brlek, a ušli Miloš i Beljo.

71 - NOVI ŠOK ZA OSIJEK! Kizilžar vodi 0:2. Ovoga puta je zabio Kone glavom na ubačaj Bušmana.

70 - Izlazi Jakovlev, ulazi Muldinov.

61 - Izašao je Lovrić, ušao Caktaš.

61 - GOOOL! Kizilžar je poveo... Ivaniadze koji je tek ušao zabija za vodstvo gostiju. Nakon ubačaja s desne strane je opalio i od stative pogodio za 0:1.

60 - Izlazi Kozlov, ulazi Ivaniadze.

55 - Nema promjene u rezultatu. Nakon što se Kizilžar osokolio na početku drugog dijela, Osijek je uspio malo primiriti susret.

51 - Lončar je pucao glavom preko gola.

49 - Jakovlev je sada opalio s ruba šesnaesterca nakon što je Lobjanidze napravio nered u obrani Osijeka, ali lopta odlazi pored gola.

46 - Kizilžar je drugi dio otvorio kornerom, ali na sreću nisu bili precizni.

46 - Počeo je drugi dio.

45+1 - Kraj prvog dijela. Iako je Osijek znatno bolji, mreže miruju pa i dalje na semaforu stoji 0:0, odnosno prednost Osijeka od 2:1 iz prvog susreta.

43 - Osijek prijeti i vidno je bolja ekipa, ali nedostaje malo sreće za pogodak.

40 - Na Gradskom vrtu je 5107 gledatelja.

38 - Osijek je zaprijetio iz kornera, ali brani Lobancev.

32 - Pokušao je sada Kone, ali njegov udarac glavom nakon kornera odlazi iznad gola Osijeka.

25 - Prođe li Osijek Kizilžar, u idućem će kolu igrati protiv Apoela s Cipra koji je, nakon 0:0 u prvom susretu, na domaćem terenu s 2:0 pobijedio Botev Plovdiv iz Bugarske.

23 - Kleinheisler je sjajno pronašao Fiolića koji je loptu poslao na drugu stranu, ali Lovrić ga nije ispratio.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

21 - Sve više pritišće Osijek. Sada je Kleinheisler sjajno pucao, ali od bloka odlazi u korner.

19 - Najbolja prilika Osijeka do sad. Lovrić je odlično pucao s ruba šesnaesterca, gađao u sami kut, ali Lobancev još bolje brani.

16 - Bušman je probao iz slobodnjaka s 25 metara, ali pogodio je samo živi zid.

12 - Brlek je sada opalio iz daljine nakon gužve. Dobro je pucao s nekih 25 metara, ali Mužek je skrenuo u korner iz kojeg Lončar gađa pokraj gola.

11 - Lobjanidze je sada povukao kontru, uposlio Kozlova, ali ovaj je loptu poslao nikome i dao Osijeku dobrodošli predah.

10 - Lobjanidze se našao u dobroj prilici, ali je pucao preko gola.

8 - Mierez je sada lukavo izborio korner, ali iz njega se nije rodila nikakva opasnost.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

2 - Lovrić je sada sjajno podvalio loptu za Jurčevića, ali uspjeli su Kazahstanci to odbiti u korner i obraniti se.

1 - Kazahstanci su u prvoj minuti stigli u šesnaesterac Osijeka, ali na sreću je sve završilo samo faulom u napadu.

1 - Počeo je susret u Gradskom vrtu!

19:00 - STIGLI SU SASTAVI! Iako se očekivalo da će od prve minute krenuti i Mijo Caktaš, on je ipak ostao na klupi, kao i Dion Drena Beljo koji će biti Bjeličin džoker s klupe. Osijek će igrati u sastavu: Ivušić - Bartolec, Škorić, Lončar, Jurčević - Lovrić, Brlek, Nejašmić, Fiolić - Kleinheisler, Mierez


Linker
21. travanj 2024 18:08