Bruno Petković

 LUKA STANZL/AVALON/PROFIMEDIA
PETKO JE - KRALJ

Kako je Bruno Petković ‘zapalio‘ čitavu svlačionicu, detalj nakon velikog trijumfa u Španjolskoj otkriva sve

Njegov stav i izjava moguće su zaista dodatno motivirali njegove suigrače
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. veljača 2024. 07:05

Je li Bruno Petković bio vulkan iz kojeg je potekla Dinamova pobjednička lava u Sevilli? Igrač bez kojeg se ne može zamisliti današnja modra momčad, prije utakmice u Sevilli podigao je svehrvatsku medijsku prašinu kazavši da je Robert Jarni, sad već bivši izbornik U-17 hrvatske reprezentacije - klaun. Povod je, jasno, bila Jarnijeva izjava da će navijati za Betis...

Zapalio svlačionicu

Naravno da ne znamo je li Petko takvom izjavom namjerno želio motivirati svoju momčad. Nama se čini da nije imao tu namjeru, jer je vjerojatno ne bi izrekao da nije na “temu Jarni” sletjelo pitanje od novinara Sportskih novosti. Makar, kao da je čekao da mu “legne” baš takvo pitanje, iako nije bilo upućeno njemu. Jer novinar je pitanje o Jarnijevom navijanju za Betis prvo postavio treneru Jakiroviću, a onda se Petković sam uključio u razgovor na tu temu. Taj njegov stav i izjava moguće su zaista dodatno motivirali njegove suigrače.

To bi mogla potvrditi i izjava Marka Bulata nakon utakmice, koji je pobjedu posvetio “svim dinamovcima i svim Hrvatima, koji navijaju za Dinamo”, što je bila jasna aluzija na taj Petkovićev osvrt. Tako da je izjava Petka sigurno vjerojatno bila fitilj koji je zapalio cijelu svlačionicu. Kao da je tako nešto trebalo Jakirovićevim dečkima, jedna takva “kapetanska izjava” onaj poznati zagrebački sleng “ne bu nas nitko j..al!”. Naravno, nije lijepo nikoga nazvati klaunom, to je uvreda. Prijavljen je Disciplinskoj komisiji HNS-a i vjerojatno ga čeka kazna, teško da će disciplinci samo tako prijeći preko takve komunikacije. Jer ako je već HNS smijenio Jarnija, može se očekivati da će odrapiti i kaznu Petkoviću. hoće li to biti samo novčana kazna ili će morati izostati s nekoliko utakmica, saznat ćemo vrlo brzo.

Petković je inače u Sevilli bio jako dobar. Kao lav borio se s domaćom obranom, nudio se, tražio rješenja, iznudio jedanaesterac i zabio ga, donio Dinamu grandioznu pobjedu. Na kraju, kad se slavio trijumf, još je jednom pokazao da je “prava kapetančina”.

Njegov veliki pečat

Kao i kod pogotka iz jedanaesterca, grlio se u ljubio s svima na terenu, oboružan ogromnim emocijama. Kao da je svima želio pokazati “evo vidite, to je pravi Dinamo”. Definitivno, ova velika pobjeda protiv Betisa, ima i njegov veliki pečat. Ne samo zbog igre i pogotka. A i ako bude kažnjen neigranjem, što se može dogoditi, vjerojatno će njegov mogući izostanak s terena biti opet velika motivacija suigračima u utakmicama koje će morati igrati bez njega. Bruno Petković je bez obzira na razne izvedbe, koje nekad kad su loše znaju do bola iznervirati navijače, velika je snaga Dinama. Ili, kako bi to rekli u Maksimiru, Petko je - kralj!

Kadeti bez Jarnija remizirali s Bugarima

Nakon pobjeda nad Grčkom 1:0 i Turskom 4:2 hrvatska kadetska (U-17) nogometna reprezentacija remizirala je u utakmici bez golova s Bugarskom u svom posljednjem nastupu na turniru koji se igrao u porečkoj Zelenoj laguni te tako potvrdila prvo mjesto. Mlade Hrvate u prve je dvije utakmice vodio Robert Jarni, izbornik koji je potom smijenjen pa su njegovi mladić bez Jarnija odradili posljednju utakmicu na turniru.

Hrvatska je u susretu s Bugarima nastupila u sastavu: Raić (od 46. Kolar), Godec (od 58. Pajsar), Zebić, Mandić, Durdov, Marić (od 46. Peček), Tomić (od 71. Pavlović), Kitin, Vrzić (od 72. Kasumović), Barić (od 46. Ćutuk), Ahmeti (od 58. Anić).

Rezultati, 1. kolo: Hrvatska - Grčka 1:0, Turska - Bugarska 1:1; 2. kolo: Hrvatska - Turska 4:2, Grčka - Bugarska 1:1; 3. kolo: Hrvatska - Bugarska 0:0, Turska - Grčka 3:1.

Redoslijed: Hrvatska 7, Turska 4, Bugarska 3, Grčka 1. (kk)

Linker
02. svibanj 2024 05:37