JOAQUIN CORCHERO/AFP7/SHUTTERSTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
NAHVALIO MODRE

Kapetan Betisa: ‘Dinamo me nije iznenadio. Znali smo da je to protivnik koji ima težinu u Europi‘

‘Dinamo ima kvalitetne igrače i u Europi nema slabih protivnika‘, kaže Francuz alžirskog porijekla
Piše: HinaObjavljeno: 20. veljača 2024. 17:48

Betisov kapetan Nabil Fekir rekao je u utorak u intervjuu za Hinu da očekuje težak uzvrat s Dinamom u Zagrebu, gdje će španjolska momčad od prve minute nastojati zabiti gol kako bi preokrenula rezultat 0-1 iz prve utakmice.

Nogometaši Dinama i Betisa će u četvrtak (18.45 sati) na Maksimiru odigrati uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Konferencijske lige nakon što je zagrebački sastav prošli tjedan pobijedio u Sevilli.

- Voljeli bismo putovati u Zagreb s povoljnijim rezultatom za nas, ali nismo odigrali utakmicu kakvu smo htjeli. Sada nam preostaje preokrenuti rezultat - izjavio je 30-godišnji Fekir nakon treninga u Betisovom sportskom kampu.

Betis, sedmoplasirana momčad španjolskog prvenstva, odigrao je u nedjelju 0-0 s Alavesom. Sada je potpuno usredotočen na Dinamo, čiji je napadač Bruno Petković prošli četvrtak iz jedanaesterca u 75. minuti donio prednost svojoj momčadi.

image
PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA

- Pitanje ukupnog pobjednika je, međutim, i dalje otvoreno pa ćemo se boriti. Dinamo ima težinu u Europi, ima kvalitetne igrače i stoga me nije iznenadio u prvoj utakmici. Znali smo da će biti težak protivnik - rekao je ofenzivni vezni Fekir koji će s kapetanskom vrpcom oko ruke povesti momčad po preokret.

Francuz alžirskog porijekla je sa 150 utakmica u zeleno-bijelom dresu igrač s najviše nastupa u aktualnoj momčadi Betisa. Pritom je zabio 28 golova i upisao 27 asistencija. Zbog ozljeda je ove sezone upisao svega dvanaest nastupa, a sad hvata ritam nakon što se u siječnju vratio na travnjak.

Na Maksimiru mu je zadatak kreirati prilike za pogodak i bolje završavati napadačke akcije, u čemu on i suigrači nisu bili uspješni pred svojim navijačima na stadionu Benito Villamarin. Svjestan je da to neće biti jednostavno pred Dinamovom publikom.

- Očekujem tvrdu i tešku utakmicu, ali najvažnije nam je da se pokažemo u svom najboljem izdanju i od prve minute krenemo po pobjedu - napomenuo je Fekir.

image
JOAQUIN CORCHERO/AFP7/SHUTTERSTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

- Moramo postići najmanje dva gola, ali istovremeno moramo biti ozbiljni u obrani. Ovaj put je važno biti precizan u svim fazama - dodao je.

Fekir, koji nosi Betisov dres od ljeta 2019., napominje da je momčad proteklih sezona već pokazala umijeće natjecanja u Europi i u Španjolskoj.

- Uvijek se podignemo nakon lošeg trenutka - naglašava.

Betis je prije dva mjeseca razočaravajuće ispao iz snažnije Europske lige, jer je u skupini završio iza škotskog Rangersa i Sparte iz Praga, a ispred ciparskog Arisa. Sada je i njegov opstanak u slabijoj Konferencijskoj ligi kompromitiran.

- Želimo nastaviti igrati u Europi, a to moramo pokazati u Zagrebu. Dinamo, međutim, ima kvalitetne igrače i u Europi nema slabih protivnika, ali mi smo sposobni nositi se s bilo kojom momčadi. To smo već pokazali.

Nabil Fekir, koji je prije dolaska u Betis odigrao 193 utakmice uz 69 zabijenih golova za francuski Lyon, nije o Dinamu razgovarao niti s jednim hrvatskim igračem. Kaže, međutim, da je dobro upoznao mogućnosti trećeplasirane momčadi hrvatskog prvenstva.

- Pogledali smo snimke Dinamovih utakmica pa smo spremni odigrati uzvrat na najbolji mogući način. Hrvatski nogomet ima kvalitetne igrače gladne uspjeha - rekao je.

image
DAX IMAGES/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Fekir je s reprezentacijom Francuske osvojio 2018. godine Svjetsko prvenstvo svladavši u finalu Hrvatsku s 4-2. Za Francusku je nastupio 25 puta, a posljednji put upravo protiv Hrvatske 2020. u Ligi nacija. Francuska je i tada slavila s 4-2.

- Točno. Na reprezentativnom nivou imam jako lijepa sjećanja na utakmice s Hrvatskom, koja je sjajna momčad - rekao je.

- No teško je uspoređivati te utakmice s ovime što nas čeka u četvrtak ili donositi zaključke da bi nam to moje iskustvo moglo pomoći - dodao je.

Linker
28. travanj 2024 04:21