MARKO MRKONJIC Cropix
DODATAN DOKAZ DEBAKLA

Kazahstanci su stigli u Gradski vrt u užasnoj formi, sa serijom rezultata za zaborav i onda kreirali senzaciju

Nogometaši Osijeka nisu uspjeli obraniti 2:1 pobjedu iz Kazahstana i njihov je europski put neočekivano zaustavio Kizilžar
Piše: SNObjavljeno: 29. srpanj 2022. 07:16

Nakon što su pobijedili s 2:0 u uzvratu u Gradskom vrtu u 3. pretkolo Konferencijske lige potpuno iznenađujuće ide Kizilžar.

Dakle, riječ je o momčadi koja u kazahstanskom prvenstvu trenutno zauzima tek 12. mjesto od ukupno 14 klubova s 15 bodova u isto toliko kola. Kizilžar je praktički u borbi za opstanak jer je od zone ispadanja udaljen svega 3 boda, a u Osijek je stigao s negativnim nizom od šest utakmica bez pobjede, od čega je u pet susreta izgubio uz gol razliku 4-10.

Ove je sezone prije gostovanja u Gradskom vrtu Kizilžar odigrao 20 utakmica u svim natjecanjima i pritom upisao omjer od 3 pobjede, sedam remija i čak deset poraza.

Zanimljiv je podatak i da je Kizilžar ove sezone samo jednom slavio s dva gola razlike i to kod kuće protiv Akžajika, pretposljednje momčadi kazahstanskog prvenstva.

Dakle, malo je toga ukazivalo da bi Kazahstanci mogli iznenaditi Bjeličin sastav, ali upravo se to na kraju dogodilo u večeri koju će na Gradskom vrtu željeti čim prije zaboraviti...

Linker
26. travanj 2024 21:24