Nogometaši Manchester Uniteda

 PAUL CURRIE/COLORSPORT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Paul Currie/colorsport/shutterstock Editorial/profimedia
LUDNICA NA OLD TRAFFORDU

Kiks Uniteda: Imali 2:0 pa zabili dva autogola, vratar Juventusa zbog srčanih problema završio u bolnici

Jedan polufinalist Konferencijske lige već se itekako nazire, a ostale ćemo saznati za tjedan dana
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. travanj 2023. 23:11

Manchester United je od gotovog napravio veresiju. Izgledalo je sve do 84. minute kako su napravili veliki posao već u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige i kako će uzvrat biti samo formalnost, ali... Sevilla je izvukla remi, a da nije zabila niti jedan gol. Sva četiri pogotka na utakmici djelo su Unitedovih nogometaša. Doduše, problem je što su dva puta loptu spremili u vlastitu mrežu. U samo sedam minuta, između 14. i 21. minute, Marcel Sabitzer dva puta je zatresao mrežu Seville i činilo se kako najtrofejnijoj momčadi u povijesti natjecanja slijedi katastrofa na Old Traffordu. Preživjela je Sevilla malo i uz pomoć okvira vrata kojeg je zatresao Antony. Ali onda se odjednom sve okrenulo. U 84. Malacia je zatresao vlastitu mrežu, a isto je učinio i Maguire desetak minuta kasnije. Ivan Rakitić odigrao je čitavu utakmicu.

Romi se obio o glavu promašeni kazneni udarac Pellegrinija, vratili su se u Rim s golom minusa nakon minimalnog poraza od Feyenoorda. Imao je Pellegrini šansu u 43. minuti dovesti svoju momčad u prednost, no njegov šut s 11 metara završio je na vratnici. Kazna je stigla već u uvodnim minutama drugog dijela, u 53. Wieffer je zabio jedini gol na utakmici koji je nizozemskom klubu dao kakvu-takvu zalihu pred uzvrat.

image
MAURICE VAN STEEN Afp

Juventus se dugo mučio sa Sportingom. Imali su u prvom dijelu gosti i inicijativu i veći broj šansi, a jedini gol na utakmici pao je u 73. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru zabio je branič Gatti. Jedan detalj utakmice mnoge je zabrinuo. Potkraj prvog dijela zbog problema s disanjem utakmicu je napustio Wojciech Szczęsny. Odmah je poljski vratar prebačen u bolnicu, a sat vremena kasnije klub je na društvenim mrežama objavio kako su pregledi pokazali kako nema razloga za brigu.

image
MARCO BERTORELLO/AFP/PROFIMEDIA Marco Bertorello/afp/profimedia

Leverkusen je pred svojim navijačima izvukao remi. Royale Union poveo je preko Bonifacea u 52., a aktivan rezultat pred uzvrat u Belgiji vratio je Wirtz u 82.

Jedan polufinalist Konferencijske lige već je izvjestan. Fiorentina je već u Poznanu potvrdila plasman među četiri najbolje momčadi natjecanja nakon uvjerljive pobjede. Nije Lech dugo izdržao, već u 4. minuti Cabral je doveo goste u prednost. Prethodno je i Gonzales pogodio vratnicu. Velde je izjednačio u 20. i vratio nadu Poljacima, ali ona je bila kratkog vijeka. Gonzales u 41., potom Bonaventura u 58 te Ikone u 63. razbili su Poljacima svaku nadu u čudo. Veliki posao u prvoj utakmici napravio je i Anderlecht koji će sa solidni dva gola prednosti ići na uzvrat AZ Alkmaaru. Murillo je pogodio u 22., a pobjedu je potvrdio Ashimeru u 70. minuti.

Zato će velika neizvjesnost slijediti u uzvratu Nice i Basela. Utakmicu su obilježila dva napadača - Amdouni i Moffi - a taj okršaj završio je 2:2. Amdouni je u 26. iz kaznenog udarca doveo domaćine u prednost, no do kraja prvog dijela Nica je uspjela preokrenuti rezultat. Moffi je zabio u 38., a onda i u posljednjim trenucima prvog dijela za prednost francuske momčadi. Basel je do zasluženog izjednačenja stigao u 71. nakon što se Amdouni i po drugi puta upisao u strijelce.

West Ham je u Belgiji preživio nalete Genta. Igrala je belgijska momčad u visokom ritmu, stjerala protivnika u kut, a na koncu se morala zadovoljiti remijem. Ni čak 20 šuteva naspram tek četiri West Hama nisu im bila dovoljna. Štoviše, gosti su poveli potkraj prvog dijela golom Ingsa. Cuypers je u 56. utakmicu vratio u egal, a svi napadi domaćina nisu se naplatili. Nisu imali ni sreće, lopta je nakon spektakularnih škarica Orbana s ruba kaznenog prostora odsjela na gredi, a nekoliko minuta kasnije Tissoudali je uspio promašiti prazna vrata

Linker
25. travanj 2024 16:46